פודינג וניל בלי שמנת מתוקה שכבש את הלבבות

פודינג וניל בלי שמנת מתוקה – מתכון מדהים ובריא

דמיינו את הרגע שבו אתם מכניסים לפה כף של פודינג וניל במרקם קרמי, עם טעם משגע של וניל טהור, ואתם פשוט מתמכרים לכל ביס. לא סתם אומרים שפודינג זה אחד הקלאסיקות של הקינוחים האהובים. אבל מה אם אגלה לכם שגם כלומר שאתם יכולים להכין פודינג וניל מדהים שלא מכיל שמנת מתוקה? נשמע לא יאומן, נכון? ובכן, יש לי את המתכון המושלם בשבילכם, שיהיה גם בריא וגם הכי טעים שיש!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן קירור: שעתיים
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

לפני שנמשיך למרכיבים, כדאי לציין כמה דברים חשובים על הפודינג. זהו קינוח קל, בריא, ובזמן שאתם מתהדרים בהכנה שלו, אתם יכולים להיות בטוחים שהאורחים שלכם ילקקו את האצבעות בהחלט!

המרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות חלב או חלב שקדים (אם רוצים להפוך אותו לטבעוני)
  • 1/2 כוס סוכר חום או סוכר קוקוס
  • 1/4 כוס קמח תפו”ח או קוניאק טפיוקה (לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 1/4 כוס שמן קוקוס או שמן זית

שימו לב, אם אתם רוצים להפוך את הפודינג גם ליחסית דל פחמימות, ניתן לשלב ממתיקים טבעיים במקום סוכר. גם כאן, ההיצע רחב כמו הקיץ הארוך!

שלבי ההכנה

  1. מניחים סיר על להבה בינונית ומוסיפים את החלב.
  2. מתבלים עם הסוכר, מלח, וקמח.
  3. מערבבים כל הזמן על מנת למנוע היווצרות גושים.
  4. לאחר שהחלב מתבשל, מוסיפים את תמצית הווניל ושמן הקוקוס.
  5. ממשיכים לערבב עד שהפודינג מסמיך.
  6. בעזרת כף, מעבירים את הפודינג לקערות אישיות.
  7. מניחים את הקערות במקרר למינימום שעתיים.
  8. לפני ההגשה, מקשטים בפרי עונתי או שוקולד מריר.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  שווארמה טורקית - המתכון הסודי של השף המפורסם

זהו, עכשיו יש לכם פודינג וניל משגע ומעלף שכולם יאהבו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין סיבה להגביל את עצמכם למתכון הקלאסי; אפשר להפתיע את האורחים שלכם עם תוספות ייחודיות:

  • עוטפים בשוקולד מריר מומס – טעם אגדי שיביא את הפודינג לרמה הבאה.
  • קישוטים של אגוזים קצוצים או קקאו – תוספת בריאה ומרעננת.
  • סירופ מייפל או דבש – להוסיף מתיקות עם טוויסט.
  • חתיכות פרי טרי – פירות יער, בננה או אפילו תפוחים.

אבל זה עוד לא הכל! אם אתם אוהבים יצירתיות, אתם יכולים לנסות לשלב גם תמציות שונות כמו תמצית שקדים או אפילו קינמון. כל מה שצריך לעשות זה להרגיש חופשי לשחק עם הטעמים.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להפוך את המתכון לטבעוני?
אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים או כל חלב צמחי אחר, ויש הרבה סוגים בשוק כיום. תהליך ההכנה נשאר זהה.

האם אפשר להכין את המתכון עם חלב דל שומן?
בהחלט! זה יוצר פודינג פחות עשיר, אבל עדיין מרגיש כמו נשיקה על הפה.

איך אני יודע אם הפודינג התייצב מספיק?
אם הפודינג מתייצב כשהוא מופרד מהקירות של הקערה, זה סימן שהוא מוכן!

האם ניתן להקפיא את הפודינג?
מומלץ להימנע מהקפאה משום שהמרקם עלול להיפגע. קירור במקרר בהחלט מספק את התוצאה הטובה ביותר.

אפשר להוסיף אבקת שטח לעניין?
בהחלט! ניתן לשים אבקת קקאו במהלך ההכנה ואם תהפכו אותו לשוקולדי – זה יהיה פשוט אגדי!

מה עושים אם מדובר בפודינג גושי?
אם הפודינג התרכב גושים, תמיד אפשר להשיב אותו על הלהבה ולערבב עד שהגושים נעלמים.

כמה זמן הפודינג נשאר רענן במקרר?
בהנחה שהמתכון מאוחסן בקערה מכוסה, הוא יכול להחזיק עד שלושה ימים במקרר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלו את סוד המתכון המסורתי של אוכל רומני יהודי

האם אפשר להשתמש בסוכר חום כהה?
בהחלט! זה יוסיף רמזים של טעם מעניין יותר לפודינג.

כמה בריא הקינוח הזה?
בהשוואה לפודינגים אחרים, הוא הרבה יותר בריא ולא מכיל שמנת מתוקה, כך שמדובר בקינוח שרבים יכולים ליהנות ממנו.

האם ניתן לשדרגו את המתכון לכל מיני טעמים?
כמובן! מספיק לשים פירות, תמציות שונות או אפילו להחזיק את המנה לאורך שנים.

אז אם אתם רוצים להפתיע את האורחים, אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולא לשכוח ללקק את האצבעות!

Scroll to Top