פול ירוק סנפרוסט מתכון קל וטעים בקלות!

הפול הירוק המושלם מברך את שולחן הארוחה

כולנו מכירים את הרגעים הללו, כאשר הרעב תוקף אותנו ואנחנו מחפשים משהו בניחוח עוצר נשימה, טעים ובמיוחד – מדהים! אין ספק שהפול הירוק הזה, שכולל בתוכו את הטעמים המרעננים של החורף, יהיה המנה שתשאיר אותנו ללקק את האצבעות. מתכון זה מציע שילוב של טעמים, צבעים וחוויות של אוכל ביתי של סבתא, שערכו לא רק טעים אלא גם מעניין ואגדי שרוצים לשתף את כולם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: פשוט
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הפול הירוק המושלם, נזדקק למרכיבים הבאים, אותם נוכל למצוא בכל מכולת. לא רק שהמרכיבים פשוטים, הם גם בריאים וטעימים!

  • 500 גרם פול ירוק קפוא (סנפרוסט)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 גזר בינוני קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס ירק קצוץ (כמו כוסברה או פטר parsley)
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (או לפצוחים לפי טעמכם)

אפשרויות תחליפיות

אם בא לכם לגוון, אתם יכולים להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת שמן זית בשמן קוקוס, או לחילופין להשתמש בסויה במקום בשום. כמו כן, ניתן לשדרג את המנה על ידי שימוש בפול ירוק טרי, אם זה מה שיש במקרה. ובנוסף, ניתן להפסיק את השימוש בבצל ולהשתמש בשום בלבד למי שמעוניין במנה דלה בפחמימות.

שלבי ההכנה

וכעת, נעבור לעניין עצמו – הכנת הפול הירוק המשגע הזה. חשוב לעקוב אחרי השלבים כדי להבטיח שהמנה תצא מושלמת ביודע לקח.

  1. נתחיל עם חימום שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונקפיץ אותו עד שיתקבל גוון שקוף ומעט זהוב.
  3. נוסיף את השום הכתוש, ונערבב תוך כדי כדי למנוע חריכה.
  4. לאחר מכן, נוסיף את הגזר הקצוץ ונמשיך לקפוץ הכל יחד במשך כ-5 דקות.
  5. כעת, נוסיף את הפול הקפוא ונערבב הכל היטב.
  6. נוסיף את התבלינים: כמון, מלח ופלפל ונערבב לשילוב מלא של הטעמים.
  7. נוסיף כוס מים, נביא לרתיחה, ולאחר מכן ננמיך את הלהבה ונתכסה למשך 10-15 דקות.
  8. לסיום, נוסיף את מיץ הלימון, את הירק הקצוץ ואת אגוזי הלוז ונערבב עוד פעם.
  9. נגיש את הפול החם עם לחם טרי או בסלט עשיר, והמנה מוכנה!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  טריפולטאית מושלמת: המתכון שישנה הכל במטבח שלך

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, תמיד יש מקום לשדרוגים! אפשר לשים בפול לפני הבישול קוביות צנונית לקצת קראנץ' נוסף. כמו כן, להוסיף פרוסות פרגיות מוקפצות בשביל טוויסט מעניין של טעמים. אם בא לכם שילוב מתוק, ניסיון להוסיף מעט דבש במהלך הבישול. הרעיון הוא לקחת את הכל מההנאה של הסועד ולהציע לו את החוויה הכי טעימה שיש!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם הפול מהקפאתו טוב?
פול טוב יהיה בעל צבע ירוק חי וברק. יש לוודא שאין סימני קיפאון לאורך זמן או שינוי צבע שמזעיק דאגות.

למה כדאי לשים שמן זית במתכון?
שמן זית לא רק שמשדרג את הטעמים, אלא גם מסייע בשימור ערכים תזונתיים והופך את המנה לבריאה יותר.

האם המנה מתאימה לילדים?
בוודאי! המנה עשויה להיות מאוד מושכת בעיני ילדים הודות לצבע הירוק שלה, ובנוסף, היא שופעת בריאות.

מה אפשר לשים במקום אגוזי הלוז?
אתם יכולים לשים שקדים קצוצים, אגוזי פקאן או לפצוחים אחרים לפי טעמכם האישי.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
המנה שומרת על טריותה במשך 2-3 ימים במקרר במיכל אטום.

אפשר להקפיא את הפול לאחר הבישול?
כן, בהחלט ניתן להקפיא את המנה. חימום חוזר לפני ההגשה יהיה מצוין!

איזה לחם מומלץ להגיש לצד הפול?
לחם חדקין או פיתה חמה יהוו תוספת נהדרת, אתם יכולים גם לנסות לחם מחיטה מלאה.

איך אני יכול לדעת אם הוספתי מספיק תיבול?
נסו לטעום במהלך הבישול. אם חסר משהו, תמיד אפשר להוסיף.

האם אפשר להכין את המנה ללא בצל?
בהחלט! המנה בסך הכל תלך מצוין גם בלי בצל, ואפשר להשתמש בשום בלבד.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מוקפץ בקר מושלם כמו במסעדות שכל אחד יכול להכין

איזה סוג ירקות אפשר לשים במנה?
אתם יכולים לשים קישואים קצוצים, או תרד, שיעשירו את המנה בטעמים ורכיבי תזונה נוספים.

כמו שאתם רואים, הפול הירוק הזה הוא לא רק טעים אלא גם מציע הרבה גמישות וגיוון. אל תהססו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ולשתף את הכיף בישול! הזמן להכנת פול ירוק מדהים הגיע – בואו תהנו!

Scroll to Top