פילה מדומה מספר 6 מתכון שלא תצטרך לפספס!

פילה מדומה מספר 6 – מתכון מהאגדות

מכירים את הרגע הזה שבו אתם מגלים מתכון חדש, ואתם פשוט יודעים שזו לא תהיה הפעם האחרונה שתכינו אותו? אז תתכוננו – המתכון הזה שהוא פילה מדומה מספר 6, הולך להיות אחד מהקלאסיקות שתמיד תחפשו. תשכחו מרבאטי ופלאפל! אנחנו עומדים לשדרג את המפגשים המשפחתיים שלכם בצורה המדהימה ביותר שאפשר לדמיין.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפניכם הרשימה המושלמת של מרכיבים שיביאו לתוצאה הכי מדהימה שיש!

  • 300 גרם פילה דג ים (דניס, פורל או קוד)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 4 שיני שום, קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית עשבי תיבול יבשים (טימין, אורגנו או בזיליקום)
  • 1/2 כוס קמח תפו”א (או קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
  • כוס מים (לרוטב)
  • 2 כפות סויה (אופציונלי, לגרסה אסייתית)

אם אתם מעוניינים לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הדג בתחליף דג מתוחכם או לקצוץ ירקות מבושלים ולהשתמש בהם בתור בסיס.

שלבי ההכנה

הכנה היא אמנות, ומי לא אוהב להתחבר לפעולה הממכרת הזו? אז בואו נצא לדרך!

  1. מציבים את הפילה בתבנית שטוחה ומזליפים עליו את מיץ הלימון.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, שום קצוץ, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון, פפריקה ועשבי תיבול.
  3. משמנים את הפילה בתערובת שהכנו, ומוודאים שכל צד ממצה את הטעמים האדירים.
  4. מודדים קמח תפו”א ומניחים בצד.
  5. נכנסים אל הסטודיו שלנו – למטבח, מחממים מחבת על חום גבוה.
  6. בעזרת כף, מפזרים קמח על הפילה משני הצדדים.
  7. מניחים את הפילה במחבת לצלייה עם טיפה שמן זית למשך כ-5 דקות על צד אחד.
  8. מנמיכים את הלהבה, הופכים ומבשלים 10 דקות נוספות.
  9. מוסיפים מים ומערבבים היטב כדי לקבל תערובת קרמית.
  10. לא לשכוח! אם אתם רוצים טוויסט אסייתי, הוסיפו סויה עכשיו!
  11. הפילה שלנו מוכן! בואו נעצור להתרווח! אפשר להגיש עם סלט מרענן או תפוחי אדמה מבושלים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין דייסת אורז מתוקה בקלות ובמהירות

תוספות ושדרוגים אפשריים

במתכון שלנו אתם יכולים להוסיף מגוון של תוספות שונות, שיגרמו לכל סועד להתמכר! אנחנו ממליצים להוסיף:

  • קטניות – חומוס או שעועית טחונה למרקם עשיר.
  • ירקות קלויים – שומר, קישוא, גזר או בטטה.
  • רוטב יוגורט – ביסים משוגעים! במיוחד אם מוסיפים מעל פטרוזיליה קצוצה.
  • כוסברה טרייה – תוספת בריאה ומרעננת.
  • חמוצים – כל חמוץ יוסיף טוויסט מושלם!

שאלות ותשובות

מה מהות השם “פילה מדומה”?
השם נועד לתת את התחושה שמדובר בדג, כשבעצם מדובר בתחליף מדהים שעשוי מירקות.

האם יש מקום לתבל את הדג במתיקות?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף טיפה דבש או סוכר חום לתערובת התיבול שלכם.

איך לשמור על רכות הדג?
שימרו על חום נמוך בעת הבישול, ותנו לדג להתבשל באיטיות כדי להבטיח רכות.

האם אפשר להכין את הפילה בתנור?
כן! הניחו בתבנית עם רוטב והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

מה טווח הזמן המתאים להניח את הדג בחומץ לפני הבישול?
אפשר להניח אותו בחומץ למספר דקות כדי לשדרג את הטעמים.

האם ניתן להקפיא את הפילה לאחר הבישול?
מומלץ לא להקפיא את הפילה הלוך, אלא להכין אותו טרי ולהגיש מיד.

האם ניתן להפסיק את האפייה קודם?
בהחלט! כבר בשלב השלב השישי, גיליתם שהפילה מתמזג עם טעמים מלמעלה.

מה הייחוד של המתכון?
המנה הכינה חיוכים על הפנים של כולם והיו עדים לטעמים משוגעים.

כיצד מוכנים לתבל את המנה כשמכניסים ליד פירות?
פירות ממש מתייבשים על המנה ויוצרים מצע זריז ומושלם!

מה השיטת ההגשה המומלצת?
מומלץ להגיש עם ירקות קלויים ולצד מנות אחרות.

אין ספק שהמתכון הזה הוא אחד מהאגדיים ביותר. אם גם אתם מתלהבים מהמתכון שלנו, שתפו על כך ברשתות החברתיות והזמינו את כולם לטעום! לא תשכחו להשאיר תגובות ולספר איך היה. המנה הזו היא פשוט מעלפת, והכי טעים שיש – ללקק את האצבעות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה את הסוד למתכון מופלא של פתיתים אדומים

Scroll to Top