פלאפל בטעם של עוד – המתכון שישגע אתכם!

"`html

פלאפל בטעם של עוד

כשהשמש שוקעת והאוויר מתמלא בניחוחות של תבלינים, אין כמו לחם פיתה חם עם כדורי פלאפל שנמסים בפה. כשאתם שומעים את הצליל שמדמה את הצליל של כדורי פלאפל מתגלגלים בסיר, זה הזמן לדעת שאתם עומדים להתחיל מסע קולינרי שלא תשכחו. מתכון זה לא סתם פלאפל, הוא פלאפל עם טוויסט אגדי שיהפוך אתכם למושכי הלב של כל חגיגה. בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

אם אתם חושבים שלקראת הכנת פלאפל אי אפשר לעשות טעויות, אתם טועים! פלאפל זה לא סתם אוכל מלווה, הוא חוויה של טעמים וריחות, וכל חמר חשוב בדרך להכנה. הנה מה שאתם צריכים:

  • 250 גרם של גרגרי חומוס (מהיקנים, לא כאלו ששוחים במים)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (אם אתם אוהבים)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית בטעיח (אם התחנתם לזה)
  • קצת סודה לשתיה כדי לגרום לכדורים להיות אווריריים
  • שמן לטיגון (לא מסריח, בואו נזכור את איכות חיים)

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין לגרסה טבעונית או ללא גלוטן, אפשר להמיר את חומוס הקטניות למקובל כמו קטניות מבושלות. פלאפל טעים מתחיל במרכיבים איכותיים!

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להפוך את כל החומרים האלו למשהו מעלף ומושלם:

  1. משרים את גרגרי החומוס במים למשך 12 שעות. פשוט! ממלאים מים מעל, שיכולים גם להכין לכם מים מבעבעים (לקנות לא הכורח).
  2. מסננים את הגרגרים ומעבירים אותם למעבד מזון, מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, כמון, מלח, קימל וסודה לשתייה.
  3. מעבדים עד שהתערובת מתאחדת למסה נחשבת, זורמים. אל תגזימו!
  4. מעבירים את התערובת לקערה ומסננים לכמה דקות נוספות. בשלווה.
  5. מחממים שמן בסיר עמוק. לא שוכחים לסנן את הדברים כדי שהשומן לא יתפוס לחגיגה.
  6. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם בעדינות בשמן החם. ממש כמו יהלומים במים!
  7. מטגנים את הכדורים עד שהצבע שלהם השתנה והפלאפל נעשה שזוף. כזה שמתאים לחופשה בפלורידה.
  8. מעבירים את הכדורים למגבת לספיגת השמן. למי שצריך מנוחה, הכל בסדר.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קרואסונים ממולאים מתכונים ששווה לנסות עכשיו

תוספות ושדרוגים אפשריים

לא צריכים להסתפק בפלאפל במדויק, ויש לנו המון אפשרויות לשדרוג:

  • אפשר להוסיף טחינה עם שום, מסמינן המדובר!
  • סלט ירקות קטן שיזכיר לנו את כל המתכונים של סבתא.
  • לוף על הבמה עם קצת עגבניות ורסק עם תיבול של אחרון. זה בחינם לגמרי להרשים.
  • כדורי פלאפל בגודל גדול יותר למי שיש לא לנגב טבלונים!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הפלאפל אחרי ההכנה?
כדאי לשמור את כדורי הפלאפל במקפיא בשקית אטומה. כשהם קופאים, הם נשמרים למשך שבועיים לפחות.

איזה רטבים מתאימים עם פלאפל?
אני ממליץ על טחינה עם שום, רוטב סווידאו או יוגורט עם נענע. זה מושלם!

מה אם אין לי מעבד מזון?
אפשר להשתמש בטוח מועדון לקולינריה – זה יעבוד מצוין. מגרדים את כל הדברים הללו על פלטה.

איך יודעים שהשמן חם מספיק?
אם דואגים לשים חתיכת לחם בשמן, וכל כך מהר בערה – השמן מוכן להתחיל את המסיבה!

אפשר להכין פלאפל בטיגון או לא?
כן, יש אפשרות להכין פלאפל בסגנון אפוי. בעבודת מנתב, מתפלאים.

מה ההשפעה על טעם כך?
פלאפל אפוי מכיל פחות שמן, וזה טוב יותר לבריאות. חוסך ממנו לכל עולמנו.

כיצד לתבל את התערובת לפאלפל לקבלת טעמים נוספים?
מוסיפים קימל, כמון, או ירקות מתובלים. זה פשוט ליצור!

האם אני יכול לשים כפפות בעת הכנת פלאפל?
בהחלט, בכדי לשמור על הידיים שלכם. טחינה על אגודל שווה.

איך מתבלים את הטחינה?
טחינה יכולה להיבחר על ידי מפלס מלח, או אפילו קצת רוטב סווידוי. זאת יצירה!

איך יודעים מתי זה מתחלף לשחום?
הפלאפל זה כך נושאים לאויר. עם קבלת קומה, והזמצה הכדורים ניצבים להיות באוויר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  השיטה הפשוטה להכנת ארטישוק מוחמץ בבית

אז אם אתם מחפשים טעם מדהים, שמלא בכל טוב ובריא למצוא איתו את העונג שלכם, הפלאפל הזה הוא כל מה שאתם צריכים. תנו למתכון הזה להיכנס לתפריט שלכם ולספר לחברים! אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות. שתף את האהבה!

"`

Scroll to Top