"`html
פסטה ברוטב עגבניות כמעט ברמה של חן במטבח
איגרת גן עדן בפנים ודמעות של אושר מתחילות לרדת. זה מה שתחוו כשאתם תכינו את המתכון המדהים הזה לפסטה ברוטב עגבניות, שיהיה מושלם לארוחת ערב עם חברים או סתם בשביל לפנק את עצמכם. בואו נחזור לשורשים, ונכיר את הקסם הישן והטוב של פסטה ורטבים, אך בהצצה חדשנית ומרעננת שאפילו חן במטבח לא הייתה ממתינה להתנסות בה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
- 400 גרם פסטה (סוג לבחירתכם, מומלץ פנה או ספגטי)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה או טריות)
- 1 כוס מים (לספיגת כול הטעמים)
- 1 כף סוכר (לא לפחד, זה יאזן את החמיצות)
- מלח ובסוף, המקום שמבחינתנו הוא הרוטב, נלקט פפריקה מתוקה או חריפה לפי טעמכם
- כמה עלי בזיליקום קצוצים (לתוספת ירוקת בלאי)
אם מדובר באדם בן-זוג צמחוני או טבעוני, אפשר לבחור בפסטה מחיטה מלאה, ואפשר גם להשמיט את השום באם אהובכם לא סובל אותו. לגרסה טבעונית, תמליצו להיעזר באיולי טבעוני או בשמן זית כדי לשדרג את התיבול!
שלבי ההכנה
עכשיו נתחיל, והעונג יגיע!
- מבשלים מים בסיר גדול עם מעט מלח.
- כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזות עד שהפסטה לא אל דנטה.
- בינתיים, מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים לתחושת החום הנפלאה שהיא הכנת רוטב עגבניות.
- אחרי 30 שניות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
- יוצרים מרקם דמוי גן עדן עם הסוכר ומלח, תוספת התיבול השמימית.
- מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מביאים לבישול על להבה נמוכה למשך 15 דקות, עד שהתערובת רותחת.
- אחרי שישה עשרה רגעים של התלהבות, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ.
- באמצעות מסננת, מעבירים את הפסטה המרוכזת למחבת עם הרוטב ובוחשים בזהירות.
- מפזרים פפריקה לפי הטעם ומערבבים.
- מגישים חם, עם עוד בזיליקום מעל אם יש.
אם אתם רוצים לשדרג את הטעמים, תוכלו להוסיף מעט גבינת פרמזן מגורדת מעל בזמן ההגשה. יודעי דבר טוענים שיש פה משהו מיוחד ואגדי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הרוטב הזה מאפשר לנו לנסות עוד כל מיני שילובים. אם אתם מבקשים משהו משגע באמת, תוכלו להוסיף:
- פטריות פריזאיות קצוצות, שייתנו הנאה נוספת מצד הטעם.
- ספגטי עם טופו נעים, לכאלה שרוצים לשדרגו בבריאות.
- גזר מגורר לתחושת רעננות נוספת.
- שוקולד מריר קצוץ (טוב, זה כנראה לא ממש יתאים).
שאלות ותשובות
מה אני יכול להחליף אם אין לי עגבניות מרוסקות?
ניתן להשתמש בעגבניות קונסרב או אפילו עגבניות טריות, שחתוכות לקוביות. תשתדלו להשתמש בעגבניות בשלות כדי שהטעם יהיה איכותי באמת!
האם אני יכול להכין את הרוטב מראש?
בהחלט! הרוטב הזה נשמר היטב במקרר עד שלושה ימים, ובקפאה עד שישה חודשים.
האם הפסטה יכולה להיות רק סוג אחד?
לא, אפשר לערבב סוגים שונים של פסטה, אם זה מה שעושה לכם טוב. זה נותן גם מראה מעניין יותר למנה!
איך ניתן להפוך את המנה ליותר בריאה?
לנצל פסטה מחיטה מלאה, להוריד את השמן זית או לשים מעט ולא לדלוק על חלב עבשתי (אם חושבים על דיאטה או על תכולת קלוריות).
מה אם אני רוצה להוסיף חלבון?
מצוין! אפשר לצרף עוף, דג, טופו או אפילו חומוס ולקבל טעם מדהים!
האם הרוטב מתובל מדי?
אם אתם לא בטוחים לגבי התיבול, כדאי להוסיף את התבלינים בהדרגה. בסוף אפשר להשלים את הטעם.
האם אפשר להחליף את הבזיליקום?
אם אין לכם בזיליקום, תוכלו להשתמש באורגנו או תבלינים אחרים בהתאם להעדפתכם.
כיצד אני יודע שיש לי פסטה אל דנטה?
ברגע שתשמרו בה מראש ויש מתחת לשלוש דקות בישול, זה הזמן לטעום את הפסטה. היא צריכה להיות רכה אך עם מעט התנגדות כשנושכים אותה.
באיזה כלי הכי טוב לבשל פסטה?
רצוי להשתמש בסיר גדול עם כיסוי למניעת התפשטות ושימור החום, והפסטה תנשק את המים עם המון שליחות לה היד הכי חשובה שלכם עכשיו.
האם ניתן להכין רוטב עגבניות צמחוני לחלוטין?
בהחלט! כל מה שצריך לעשות זה להחליף את השום בשום הודי או תבלינים שונים לפי בחירה ולא לעבוד עם תוספות מהחי!
כמובן, ישנו כל כך הרבה אפשרויות לשדרוגים ותוספות כמו שציינו. מהניסיון שלי, תוספת איכותית ורעננה ממש עושה את ההבדל ויוצר את המנה למושלמת. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כדי שגם להם תהיה את האפשרות להשיג את הטעמים שהשגתם כאן במסעדת ביתכם. בתיאבון!
"`