פסטה פונגי איך להכין מנה חורפית מושלמת

פסטה פונגי – המנה שכולנו מחכים לה!

אם אתם מחפשים מנה שתגרום לכם להרגיש בבית, עם טעמים עשירים וניחוחות משגעים, הגעתם למקום הנכון. פסטה פונגי היא לא סתם פסטה; היא מנה מדהימה שבוראת חיבור בין פניני טעם מצפון איטליה לבין כל מה שיש לכם במקרר, והכל מתאגד לכדי חגיגה אחת גדולה! מדוע זה כך? כי כל ביס פותח עבורכם מסלול טעמים מרהיב, שיוביל אתכם לאנשים שחשבתם שיעשו אתכם ללקק את האצבעות. במילים פשוטות, הפסטה הזו היא אגדה קולינרית.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפסטה מדהימה הזו, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים, אבל תאמינו לי, השילוב ביניהם יוצר משהו באמת מעלף. ואל תשכחו – כל אחד יכול לשדרג את המתכון הזה ולהוריד בו פחמימות או לצלוח אותו גם בגרסה טבעונית!

  • 400 גרם פסטה (פנה או ספגטי)
  • 250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה או תחליף טבעוני (כמו חלב שקדים או קרם קוקוס)
  • 50 גרם פרמזן מגורר (או תחליף טבעוני)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כמה עלי בזיליקום לקישוט

שלבי ההכנה

לאחר שיש ברשותכם את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל את המסע הקולינרי שלכם. להלן השלבים שיביאו אתכם לתוצאה המושלמת:

  1. מכניסים לסיר גדול מים עם מלח לרתיחה.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.
  3. במקביל, מחממים שמן זית במחבת רחבה.
  4. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך חצי דקה.
  6. מוסיפים את הפטריות למחבת ומבשלים עד שהן מתרככות ומשחררות את המיצים שלהן.
  7. זמן להוסיף את השמנת, הלטה, מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. בוחשים היטב ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מתאחד.
  9. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ולוחצים את הכל יחד.
  10. מוסיפים את הפרמזן המגורר (או תחליף) וטורפים היטב עד שהתערובת קרמית.
  11. מניחים לה להתבשל כמה דקות נוספות, מפזרים עלי בזיליקום ומוגשים חם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק שמרים עלים במילוי גבינה שיפתיע אתכם

מתכון זה מאפשר גמישות במרכיבים, אתם יכולים להוסיף עוד ירקות שאתם אוהבים, או אפילו לשלב בשר או טופו. כך תוכלו ליצור מנה שמשלבת דל פחמימות, או לגרסה כשרה שמבוססת על מה שיש לכם במקרר!

תוספות ושדרוגים אפשריים

הפסטה הזו, כפי שאמרנו, היא בסיס מצוין. הנה כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים להפוך אותה אפילו למתקדמת יותר:

  • הוסיפו לפסטה כמה שקדים קצוצים או פקאנים קלויים – הם יוסיפו קראנץ' ואקסטרה טעם!
  • שימו דגי טונה מקופסה לחיזוק החלבון – זה יכול לשדרג את המנה למלאה יותר!
  • אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה.
  • אז מה עם כף חמאה לתוספת קרמיות? אל תוותרו על זה!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הפסטה מראש?
בהחלט! אתם יכולים לבשל את הפסטה ולאחר מכן לשמור אותה במקרר. מומלץ לחמם מחדש עם רוטב כדי לשמר את הטעמים.

איך ניתן לשדרג את הטעם של הרוטב?
אפשר להוסיף מעט גבינת מוצרלה מגוררת, או מספר טיפות לימון שיביאו ליצירת טעמים מרעננים.

האם ניתן להכין את המנה ללא שמנת?
כן, אפשר להשתמש בחלב קוקוס או אפילו בסויה כדי ליצור גרסה קלה ובריאה יותר.

האם אני יכול להחליף את הפטריות?
בוודאי! אפשר לשים קישואים, ברוקולי, או כל ירק אחר שאוהבים.

מה אם אין לי בזיליקום?
אפשר להשתמש בכוסברה או אורגנו כדי לקבל טעמים שווים באותה מידה!

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
אתם יכולים לשמור אותה בין 2 ל-3 ימים, אבל שיהיה ברור – זה לא יצליח כי כולם ינגסו מהר!

האם אני יכול להכין פסטה בשיטת אחד בישול?
כן! יש שיטות בהן מבשלים את הפסטה ישירות בתוך הרוטב.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין רוטב לצלי בקר בתנור כמו שף מקצועי

איך להכין גרסה טבעונית לחלוטין?
כל מה שצריך הוא להחליף את השמנת והגבינה במוצרים טבעוניים, אתם תרגישו בהבדל הקטן!

האם ניתן להקפיא את הפסטה?
בעיקרון לא מומלץ להקפיא את הפסטה עם הרוטב, היא עלולה לאבד מהמרקם שלה.

מה ניתן להגיש לצד המנה?
מומלץ להגיש סלט ירוק מרענן או לחם שום. המנה הזו מחייבת איזון!

ומה אתם אומרים? הגיע הזמן לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות! תנו לכולם לדעת על הפסטה המדהימה שלא יכולתם להפסיק לאכול!

Scroll to Top