פשטידה קוטג שלא תצפו לה – מתכון קל וטעים!

הפשטידה המדהימה של קוטג' – המנה המופלאה שלא תרצו לפספס!

מי לא אוהב פשטידות? עם הטעם הנימוח, השילוב המושלם בין מרקם אוורירי לבין הקריספיות של הקצוות – אין ספק שהן תמיד מצליחות לחמם את הלב. הפשטידה שאנחנו מציעים לכם היום היא פשטידת קוטג' – מנה שעושה חשק לעוד מנה ואחרי שמסיימים לעיתים קרובות, הדרך היחידה להירגע היא לשאול "איפה הפשטידה הנוספת?".

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הפשטידה הזאת פשוט מדהימה! היא מלכותית, נגישה ומאפשרת יצירתיות אינסופית, כך שתוכלו לשדרג אותה עם תוספות אהובות כמו ירקות צבעוניים או גבינות שונות. מיהו הגיבור שלכם בחיי היומיום? כולנו יודעים שזו הפשטידה של סבתא – שתמיד בתמונה עם מומחיותה המאגית!

הרכיבים הדרושים

  • 400 גרם קוטג' (נמוך שומן או גבינת עיזים לעניין) – זה המקום שבו הקסם מתחיל
  • 3 ביצים (אורגניות יבשואות מחצר לעניין) – בכל פשטידה יש הכרח שיעשה את העבודה
  • 150 גרם קמח תפו”א (או קמח תפו”א לשדרוג) – כי אנחנו לא אוהבים פשטידות דחוסות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק – זה נותן לחלוטין את הטעמים הנפלאים
  • 50 גרם שיבולת שועל (במקום קמח תפו”א – אם אתם בקטע יותר בריא) – מעניין, לא?
  • מלח ופלפל לטעם – בגלל שאתם יודעים, צריך לתבל את החיים!
  • שמן זית מטפטף (לטיגון הבצל) – מהווה בסיס טעים.
  • תוספות: פטרוזיליה קצוצה, עשבי תיבול (כמו תימין או אורגנו), גבינות נוספות (כמו פטה או מוצרלה) – כי למה לא?

יש לכם מגוון תוספות שמקנות לפשטידה שלכם את הטוויסט שלה. זוכרים את מה שסבתא אומרת? "הכל מתאפשר איתך, רק תוסיף טיפה מגע של אהבה!"

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין תבשיל בשר מספר 8 בקלות?

שלבי ההכנה

  1. חממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.
  2. במקביל, בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם הקוטג' עד שהתערובת מתאחדת.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את קמח התפו"א, מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את השיבולת שועל לתערובת, מערבבים שוב ולבסוף מכניסים את תוספות העניין שלכם.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. שופכים את התערובת לתבנית משומנת (פשטידה עגולה או מלבנית – אתם בוחרים!) ומיישרים את פני השטח.
  7. אופים בתנור במשך כ-40 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויפים.
  8. מתן לפשטידה להתקרר כמה דקות לפני חיתוכה – עמידים לתשוקה מוגברת!

עותק הקפיצה של הפשטידה הזו בהחלט יתן לכם הבטחה לכל מיני שלהבים אוויריים בפה. המראה, הריח והטעם – כולם מעורבים אחד עם השני כך שלא תפספסו אפילו רבע מילה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים לשדרג? תוספות הן המפתח! אתם יכולים להוסיף תרד קצוץ, קישואים מגורדים, או אפילו גבינת פרמזן לגרסה עשירה יותר. לעולם אל תפסיקו לחקור – כל תוספת תשדרגו את הפשטידה שלנו!

שאלות ותשובות

איזה סוג קוטג' הכי מתאים לפשטידה הזו?
הקוטג' הנמוך שומן נותן לנו תוצאה נימוחה ואוורירית, אבל אם תרצו טעם חזק יותר, גבינת עיזים מצוינת כאן!

אני רוצה גרסה טבעונית. מה לעשות?
פשוט החליפו את הביצים בפלפל קלוי קצוץ וגוון הקוטג' עם טופו מעוך. תוספת של קמח חומוס תוכל גם לעניין את החיך שלכם.

כמה זמן כדאי לאפות את הפשטידה?
אופים כ-40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה למצב אידיאלי.

אפשר להוסיף תבלינים?
כמובן – תבלינים כמו כמון, פפריקה או צ'ילי קונקרטי יהיו תוספות מעולות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סיר אורז מומלץ שאפשר להכין בקלות ובמהירות

איך נזהר מהפשטידה לא להתייבש?
שימוש בכתמים רבות שנוזלת גם לפני האפיה יכול לעזור להשאיר את הפשטידה עסיסית!

מה ההמלצה שלי להגיש עם הפשטידה?
מזגו עליה קצת יוגורט או טחינה, או לחלופין סלט ירקות מרענן. זו המנה המושלמת!

מה עלינו לעשות אם הפשטידה מתקשה?
אם הפשטידה שלכם יוצאת קצת קשה, נסו להוסיף טיפה יותר קוטג' לתערובת בפעם הבאה.

האם ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
בהחלט. אתם יכולים לשמור אותה במקרר עד 3 ימים, פשוט חימום קופסה וחזרתם לעבודה!

מהי הפשטידה הכי פונקציונלית בעולם?
הפשטידה שלנו, כמובן! תוכלו להתאים אותה לכל הטעמים והרצונות שלכם.

איך מלביים את הפשטידה לאחר האפיה?
קצת שימור עם פטרוזיליה קצוצה ועשבי תיבול רעננים בהחלט שווים את זה!

אם אהבתם את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. מי לא רוצה לראות את הפשטידה המדהימה הזו אצלם בבית? תהנו ממנה מושלמת ותצטרפו לשולחן השף! זה הזמן שלכם להפעיל את הקסם במטבח!

Scroll to Top