פשטידת אורז וירקות שתכבוש את שולחן החג

פשטידת אורז וירקות – המנה המושלמת שתכבוש לכם את הלב!

בוקר אחד, כשישבתי במטבח שלי עם קישוא רענן ביד, עלה לי הרעיון המדהים הזה: פשטידת אורז וירקות. כל כך פשוט וכל כך טעים! מדובר במנה שמשלבת טעמים חדשים עם טוויסט קל של בריאות. הפשטידה המעלפת הזו לא רק שתמלא את הבית בריחות משגעים, אלא גם תספק לנו ארוחה טובה, מהירה וקלה להכנה. בואו נדבר על איך להכין את המנה הזו שלא תרצו לוותר עליה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגישים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לאחר שהתלהבנו מהרעיונות והזנחנו מעט את הקשיים, הגיע הזמן לצלול אל תוך עולם הרכיבים המדהימים שברשותנו. אל דאגה, מדובר בחומרים זמינים ופשוטים, שכל אחד יכול למצוא במקרר או בסופר. אז בואו נתחיל!

  • 2 כוסות אורז מבושל (מומלץ עם תיבול קל)
  • 2 קישואים בינוניים, מגורדים (הרעיון כאן הוא להוסיף עסיסיות)
  • 1 גזר בינוני, מגורר (לצבע ולמתיקות)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק (לטעם ולמרקם)
  • 2 ביצים (כדי להחזיק את הכל יחד)
  • 1/2 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/4 כוס פטה או גבינת מוצרלה (אחרי הכל, מי לא אוהב גבינה?)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון (כמובן)

במידה ואתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להמיר את הביצים ב-2 כפות רסק תפוחים. כך תקבלו פשטידה בריאה וגם מתוקה. לעומת זאת, אם רוצים להוסיף עוד קצת בריאות, ניתן להוסיף אפונה ירוקה או תפו”א מגורר.

שלבי ההכנה

אז אחרי שהרגשנו את התיאבון עולה, הגיע הזמן להתחיל להכין את הפשטידה המושלמת הזו! הנה השלבים הפשוטים שיביאו אתכם לתוצאה המדהימה.

  1. תחילה, נרתיח את האורז אם הוא לא מבושל – כך הוא יהיה רך וטעים.
  2. נגרד את הקישואים והגזר בעזרת מגרדה גסה.
  3. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
  4. בתוך קערה גדולה, נערבב את כל הרכיבים: אורז, קישואים, גזר, בצל, ביצים, קמח, גבינה ותבלינים.
  5. נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  6. נשפוך כף מהתערובת למחבת ונטגן עד שהצד התחתון מזהיב (כ-4-5 דקות).
  7. נפנה את הפשטידות על צלחת ונטגן את הצד השני עד שהיא משגעת.
  8. נחזור על התהליך עד שנמלא את המחבת.
  9. בהצלחה! עכשיו אפשר להגיש וליהנות מהפשטידה היפה!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד לפסח פרווה שתשגע את האורחים שלך

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון, תמיד יש מקום לשפר ולהתאים אישית. פשטידת אורז וירקות היא כמו בד קנבס – היא מאפשרת לכם להיות אמנים! ניתן לשדרג את המנה הזו על ידי:

  • להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר.
  • לשדרג עם תיבול כמו כמון או ג’ינג’ר להוסיף מעודדות טעמים.
  • לצקת מעל רוטב יוגורט עם שום או רוטב צ’ילי מתוק, כך שהמנה תהיה יותר מדהימה.
  • אם רוצים להשאיר את המנה בריאה, ניתן לאפות במקום לטגן.
  • כמובן, כדאי לנסות לשלב ירקות נוספים כמו ברוקולי או קולורבי כדי לייצר טעמים חדשים.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
כדי לשמור על הפשטידה למשך יומיים או שלושה, יש לאחסן אותה בקופסה סגורה במקרר.

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בהחלט! ניתן להקפיא את הפשטידה עד שלושה חודשים. פשוט תקפיאו אותה לאחר שהתקררה לחלוטין.

אילו ירקות נוספים אפשר להוסיף?
אפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים! פטריות, תרד או אפילו פלפל קלוי.

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את הפשטידה?
לחמם בתנור על חום נמוך (180 מעלות) למשך 15 דקות, או מחממים במיקרוגל במשך 2-3 דקות.

האם ניתן לעשות את הפשטידה ללא ביצים?
אפשר להחליף את הביצים עם רסק תפוחים או טחינה.

אילו מטעמים מתאימים לפשטידה?
אפשר להגיש עם סלט ירקות טריים, או רוטב יוגורט עם עשבי תיבול.

איך זה יכול להיות דל קלוריות?
אם תעברו על המרכיבים ותשתמשו בכמות מינימלית של שמן ותכנון נכון של תוספות, תצליחו להבטיח מנה בריאה ופחות קלורית.

מהו הזמן האידיאלי להכנת הפשטידה?
אפשר להכין אותה בזמן פנוי, אם יש לכם אירוח ספונטני להפתיע!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צ'יפס בטטה בנינגה – המתכון שישגע את החיך שלך!

אילו גבינות אפשר לשלב בפשטידה?
גבינת מוצרלה, פטה או אפילו גבינת קשיו למי שאוהב טעמים שונים.

מהו הטיפ החשוב ביותר להכנת פשטידה כזו?
הכי חשוב זה להשקיע בתיבול. כל טעם חשוב כדי שהמנה שלכם תהיה אגדה!

סיימנו את המתכון המדהים הזה! אנחנו בהחלט מקווים שתהנו מהתהליך כמו שנהנינו לכתוב אותו עבורכם. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות!

Scroll to Top