פשטידת תרד קלה ואגדית
לכל אחד מאיתנו יש פיסות זיכרון מהילדות, אבל אחת המנות שהצליחה ללוות אותי לאורך כל שנותיי היא פשטידת התרד של סבתא. עם כל ביס, אני יכול להרגיש את הניחוחות והטעמים המוכרים. ניחוחות תרד, גבינה, ושום. זה פשוט מדהים! אז חשוב לציין – הפשטידה הזו היא לא רק קלה להכנה, אלא גם מעלפת וממכרת. כל אחד מהמרכיבים מתמזג יחד ויוצר קסם אמיתי. היום נלמד יחד איך להכין אותה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מתכון ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו נכנסים למטבח, חשוב לציין שהמרכיבים כאן פתחו לי חלון לעולם של טעמים. אם נתאר את הפשטידה, ניתן לומר שהיא מושלמת לארוחת ערב קלה, ארוחת צהרים או אפילו כנשנוש ביום שבת קיץ חם.
- 300 גרם תרד טרי (או קפוא)
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינת פטה
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 בצל קטן קצוץ
- 3 כפות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית שטוחה של כורכום
- שום קלוף וגרוס (לפי הטעם)
- שמן זית לטיגון
חשוב לדעת: אפשר להמיר את גבינת הפטה בגבינה טבעונית כדי להכין גרסה צמחונית, או להחליף את הקמח בקמח תפו"א במהדורה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו, גזרו את השרוולים והכינו את עצמכם לבישול הכי טעים שיש! השלבים די פשוטים, ועם קצת תשומת לב אפשר להכין פשטידת תרד משגע בקלות.
- מכינים את התרד: אם אתם משתמשים בתרד טרי, שוטפים אותו היטב ומבושלים במים רותחים במשך 2-3 דקות, עד שהוא רך. אם התרד קפוא – פשוט מפשירים ומסננים.
- בתוך קערה גדולה, שוברים את הביצים ומקציפים אותן עד שהן מתערבבות היטב.
- מוסיפים את התרד המבושל למחבת עם הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות, עד שהבצל מתרכך ואפילו מתחיל להזהיב.
- מעבירים את תערובת התרד למחבת ומוסיפים את גבינות הפטה והמוצרלה.
- מוסיפים את הקמח, מלח, כורכום ושום לגרסה מעלפת. אם רוצים, אפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו כמון או פפריקה כדי להעניק טעמים נוספים.
- מחממים מחבת עם שמן זית ומניחים לתערובת להיטגן עד שהיא מזהיבה ומתקשה.
- סוחטים את הפשטידה מהמחבת ומניחים אותה לצינון של 5 דקות לחיתוך נוח יותר.
- מניחים בצלחת ומקשטים בירקות או רוטב לפי טעמכם.
כל שלב ההכנה ממלא את הבית בארומות שעשויות להחזיר אותנו לילדות. זה הזמן להמתין בסבלנות לתוצאה המדהימה שתצא מהתנור.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אתם לא חייבים לעצור כאן! יש כל כך הרבה דרכים לשדרג את הפשטידה המעלפת הזו. יש שיצפו אותה בזרעי חמנייה כדי להוסיף קראנצ' נוסף. אחרים יבחרו להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר או זוקיני. אתם יכולים אפילו לשחק עם גבינות שונות – גבינת צהובה חריפה בשביל מי שאוהב יותר טעם, או אפילו גבינה מוקרמת שאולי תשדרג את כל החוויה.
כמובן, אם אתם רוצים להעניק לפשטידה טוויסט חדש ויפה, אפשר לשדרגה עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או שמיר.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפשטידה ללא ביצים?
ישנן אפשרויות רבות. ניתן להשתמש בפלפל מתוק או קמח של חומוס, ויש גם תחליפי ביצים מוכנים בשוק. טעמים שונים יכולים להתפרץ בעקבות כך.
מהי הדרך הטובה לחמם פשטידה שנשארה?
מומלץ לחמם את הפשטידה בתנור בחום נמוך. זה שומר עליה לחה ולא מייבש אותה.
אפשר להקפיא פשטידה? מה הדרך הטובה ביותר?
בהחלט! ניתן להקפיא את הפשטידה. ניתן לחתוך למשולשים ולהקפיא בכל נפרד לשימוש עתידי. זכרו לארוז היטב בניילון נצמד כדי לשמור על טריותה.
כמה זמן הפשטידה שומרת במקרר?
הפשטידה יכולה להחזיק במקרר 3-4 ימים, כל עוד היא מכוסה היטב.
מה ניתן לשים במקום גבינת פטה?
אפשר להשתמש בגבינת קוטג' או גבינה שבישול שתתן טעם מנחם.
האם אפשר לשלב עוד ירקות מלבד התרד?
בהחלט. קייל, פטריות או אפילו קישוא כשהם מבושלים יכולים להתמזג נהדר.
האם יש צורך בבישול התרד לפני כן?
לא обязательно. אפשר להשתמש בתרד טרי, אבל בישול משדרג את המרקם והטעמים.
האם מדובר במתכון בריאותי?
נכון להיום, כל המרכיבים בריאים מאוד. אפשר להמיר את הגבינות בגרסאות דלות פחמימות לשדרוג בריאותי.
כמה קלוריות יש בכל מנה?
בהתאם למרכיבים, כל מנה יכולה להיות סביב 150-200 קלוריות, תלוי בכמות הגבינות והשמנים.
האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים?
כמובן! תוספת של חוויה טעם היא תמיד רצויה. מומלץ לנסות עם רוטב חריף או כמון.
אם הצלחנו לעורר בכם טעמים ורגשות, עכשיו תורכם! אל תהססו לשתף את המתכון עם משפחה וחברים. כך תעבירו את המסר של טעמים ישנים עם טוויסט חדש! בואו נחגוג יחד פשטידת תרד מעלפת!