צלי בקר בסיר לחץ: מנה משגעת ואגדי!
כמה פעמים קרה לכם שאכלתם צלי בקר כזה שהשאיר אתכם speechless? המנה הזו, הצלי המדהים הזה, היא שילוב עובדות מפתיעות וטעמים מעלפים! מדובר בצלי בקר בסיר לחץ – חוויה של טעמים וריחות שיגרמו לכם להרגיש בבית, גם אם זה לא יום שישי. אנחנו מבטיחים לכם שזה אחד המתכונים הכי טעימים שיש, והבריחים של התיבול הזך והמנה יגרמו לכולם ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו קופצים למים והסיר לחץ שלנו מתחיל לרעש, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים!
- 1.5 ק"ג נתח בקר עגל
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 3 גזרים, חתוכים לעיגולים
- 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס בשר בקר מרק גרגרי
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית קינמון (תאמינו לי, זה עושה את כל ההבדל)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס מים
אפשר גם לשדרג ולהוסיף ירקות נוספים. אני ממליץ על קישואים או אפילו קולורבי, שאותם חותכים לקוביות ומוסיפים בסוף הבישול.
שלבי ההכנה
ועכשיו, זה הזמן לעבור לתהליך ההכנה! המומחיות שלי אומרת ששלב העבודה הכי קל וגם המהיר הוא להכין את כל המרכיבים מראש, בדיוק כמו בסדר מופתי של שף במטבח. אנחנו נדהים את עצמנו עם התוצאה!
- מחממים את שמן הזית בסיר לחץ על חום גבוה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומשחימים אותו עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב.
- חותכים את נתח הבשר לקוביות בגודל של כף ומניחים אותם בסיר, מטבלים במלח ופלפל.
- מבשלים את הבשר עד שהוא משחים מכל הצדדים.
- מוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את הרסק עגבניות, הקומון, הפפריקה והקינמון ומערבבים במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את גרגרי המרק והמים ומבאים לרתיחה.
- סוגרים את המכסה והופכים את החום לנמוך. מבשלים במשך 45 דקות.
- לאחר 45 דקות, משחררים את האוויר בסיר לפני פתיחת המכסה.
- פועלים בזהירות כשהמכסה פתוח, ומוסיפים עוד מלח ופלפל אם יש צורך. בתיאבון!
חשוב לציין שכאשר מתעסקים עם סיר לחץ, צריך להקפיד על הבטיחות. חשוב לקרוא ולהבין את הוראות השימוש של הסיר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
איך אפשר לשדרג את המנה הזו? אז ככה! ראשית, אפשר להשקיע במרינדה לבשר. כמה שעות של מרינדה עם עשבי תיבול ושום יוסיפו עומק וטעמים משגעים! אפשר גם לנסות להוסיף קמצוץ של חרדל לתיבול, או לשדרג את הרטבים עם רוטב סויה מאיכות גבוהה.
האפשרויות הן אינסופיות! אני ממליץ לבחון מה יש לכם במקרר ולנסות לשלב כל מה שיכול להוסיף למנה שלכם. אפשר גם לשדרג את המנה עם תוספת של אורז, קוסקוס או אפילו פירה. בתור קינוח, גם פה יש לי רעיון – מתכון שוקולד חם שיסגור לכם את הארוחה בצורה הכי מתוקה שיש!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את זה לבד?
ישנם מתכונים מצוינים ללא סיר לחץ, ואתם יכולים לבשל את הצלי במחבת גדולה עם מכסה ואחרי זה להניח לתבשיל להתבשל לזמן ממושך יותר.
האם זה מתאים לדיאטה?
זה תלוי באיזה דיאטה אתם עוקבים. המתכון כולו עשוי ממרכיבים טבעיים ובריאים, כך שניתן לאכול ממנו בכיף, במיוחד אם תבחרו להחליף את תפוחי האדמה בירקות דלים בפחמימות.
מה אם אין לי סיר לחץ?
כפי שציינתי, אפשר להכין את המנה גם על גז או בתנור, אבל חשוב להתאים את זמני הבישול בהתאם.
איך אני יודע אם הבשר מוכן?
ברגע שהבשר רך והנשירה שלו גבוהה, אתם יודעים שזה מוכן. כמו כן, אם אתם משתמשים בנתח עגל, זה יוצא בדרך כלל רך יותר.
מה אם אני רוצה שהמנה תהיה חריפה יותר?
מומלץ להוסיף פלפל חריף קצוץ בזמן הבישול או לשים רוטב חריף בסוף הבישול.
האם אפשר להכין את המנה יום לפני?
בהחלט! למעשה, יש לא מעט שאומרים שזה אפילו משתפר מיום ליום.
האם אני יכול להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! צלי בקר יוצא מעולה, אך אפשר לנסות גם עוף או טלה.
איך אני שומר את בצלי בקר מיותר?
לשמור במקרר בכלי סגור היטב, ובמצב טוב זה מחזיק כמה ימים.
האם המנה יכולה להתקלקל?
אם היא נשמרת כמו שצריך – לא! המשר ייראה הרבה יותר טוב לאחר כמה ימים במקרר.
איך אני ידע מה הכמויות שלי?
נהדר אם תשתמשו בכוסות ובכפות מדידה!
סוף סוף, אם אהבתם את המתכון ונהניתם ממנו, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים או ברשתות החברתיות. מי יודע? אולי תעשו למישהו אחר יום טוב עם המנה המושלמת הזו!