קוסקוס מתוק עם פירות יבשים – מתכון מענג שהולך לשבור לכם את התLindaUIAlert
אי שם, בשוק של מרוקו, מתגלים אלפי ריחות, טעמים וצבעים. אחד המאכלים שמסופר עליהם בהערצה הוא קוסקוס מתוק עם פירות יבשים. המנה הזו מציעה את השילוב המושלם בין מתיקות ליבש, ובכל Bite אתם מרגישים איך העונג חודר ללב. יש משהו כל כך מרגש בעוד שלא משנה איך תכינו את זה – כל פעם החוויה היא פשוט מדהימה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מגיש לכ-6 אנשים
המרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, חשוב לדעת מה אנחנו צריכים כדי להגיע לתוצאה המושלמת. בואו נצא לדרך.
- 200 גרם קוסקוס (אפשר לבחור קוסקוס מלא)
- 300 מ"ל מים
- 50 גרם סוכר חום
- 2 כפות חמאה או גהי (אם אתם רוצים טעם אגדי)
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית חזק של כמון (לא חובה, אבל הוא מוסיף עניין)
- 100 גרם תמרים קצוצים
- 100 גרם צימוקים
- 50 גרם אגוזי פקן קצוצים
- 50 גרם שקדים פרוסים
- מיץ מלימון אחד
- אפרצ'צי קטן של ריבת תמרים/להוסיף עוד מתיקות
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, נצלול פנימה. ישנם גם רכיבים חלופיים שאפשר לשקול אם אתם טבעוניים או רגישים לגלוטן. הקוסקוס יכול להיות מוחלף בקינואה או אורז גולש. בואו נרחיב על זה בהמשך!
שלבי ההכנה
אחרי שהחלטנו מה יש לנו במטבח, הגיע הזמן להתחיל! תמיד חשוב להיות סבלניים ולהשקיע במתכון, אז בואו נתחיל מויזואליזציה של מה שאנחנו רוצים להגיע אליו.
- ב saucepan בינוני, מביאים מים לרתיחה.
- מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה לרגע.
- לאחר 5 דקות, מסננים את הקוסקוס ומוסיפים את החמאה, סוכר, קינמון וכמון. מערבבים היטב.
- במיכל נוסף, מערבבים את כל הפרות היבשים יחד עם הלימון ומנסים לאזן את הטעמים.
- מכניסים את הפירות לתוך הקוסקוס ומערבבים בקפידה.
- מניחים לכול זה לנוח במשך 5 דקות נוספות.
- מגישים חם עם מעט ריבת תמרים למעלה או תוספות נוספות לפי טעמכם.
אם אתם רוצים שיהיה עוד שכבת טעמה, תוסיפו אגוזי פקן קצוצים ושקדים פרוסים מעל – זה ייתן לכם טעם לאנגלי משוגע!
תוספות ושדרוגים אפשריים
למתכון הזה יש פוטנציאל להיות בלתי נגמר, אז אל תתביישו לשדרגו! תנסו להוסיף גזר קצוץ דק או תפוחים קצוצים לתת מתיקות נוספת. או אם אתם אוהבים דובדבנים סחוטים, איך לגבי תוספת של דובדבנים שחורים? אתם יכולים לשלב כל פרי יבש אחר שאתם אוהבים. גם להוסיף אגוזי לוז יעשה את העבודה.
שאלות ותשובות
מה עושים אם לא אוהבים פירות יבשים? נסו להחליף אותם בגרגרי ילקוט, פירות טריים חתוכים או אפילו שוקולד מריר קצוץ – אז תוכלו ליהנות מהקוסקוס בכל מקרה.
אפשר להכין את זה מראש? בהחלט! קוסקוס זקוק לזמן להינות במקרר, אז הכנה מראש תורמת לטעמים.
האם זה מתכון בריא? הכל תלוי בכמויות השומן והסוכר. אם תכנסו לפירות יותר מגרים ותתערבו בפירות זמינים כמו אגסים ודובדבנים, העניין הבריא יגבר.
מה עושה את הקוסקוס הזה כזה מיוחד? שילוב הפירות והמתיקות הנפלאה של הקינמון, האגוזים והחמאה יוצר הרמוניה מדהימה!
יש עוד דרכים להכין קוסקוס? כמובן! קוסקוס יכול להיכנס לסלטים, תבשילים ולעוד הרבה דברים – רק תשאירו את הדמיון פתוח!
כמה זמן אפשר לשמור את הקוסקוס במקרר? אם נותנים לו לשבת, מתאים להשתמש בו במשך 3-4 ימים.
האם אפשר להקפיא את הקוסקוס? בהחלט! פרסו אותו לנתחים ותשמרו במיכל אטום, ניתן להקפיא עד חודשיים.
אז מה עושים עם השאריות? הוסיפו עוד מעט חלב קוקוס ותבשיל חלומי יהפוך למנה נפלאה נוספת!
איפה אפשר להשיג קוסקוס? ניתן למצוא קוסקוס בכל סופרמרקט ובעיקר בחנויות תבלינים ואוכל בינלאומיות.
לסיום, אם נהנתם מהמתכון, אל תהססו לשתף ולהפיץ אותו עם חברים ורשתות חברתיות! כולנו צריכים את מנת הקסם הזו יום יום!