קינוח חלבי מדהים במו ידיכם
קינוחים הם אהבה למרבית האנשים. ובמיוחד קינוחים חלביים, שמתמזגים בצורה מושלמת עם טעמים מתוקים ועשירים. מה יכול להיות יותר משגע מאשר מנה לא שגרתית, שתציב אתכם במרכז תשומת הלב בסוגי האירועים השונים – מסיבות, ימי הולדת, או אפילו סתם ארוחה משפחתית? מדובר בקינוח irresistibly, שמשאיר טעם של עוד ולכל אחד יש מקום בלב ובצלחת. תכינו מקום לשופינג של טעמים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 2 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8 מנות
במתכון הזה אנחנו ניצור קינוח חלבי אגדי – פודינג וניל עם פרי משגע topping שממכר. כן, כן, זה בדיוק מה שחיפשתם וגם הרבה יותר מזה! המנה הזאת היא כל מה שאפשר לייחל לו, עד כדי כך שיהיה קשה להפסיק ללקק את האצבעות.
הרכיבים הדרושים
- 500 מ"ל חלב كامل (אפשר חלב דל שומן אם רוצים)
- 100 גרם סוכר
- 50 גרם קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל טבעית
- 50 גרם חמאה (או מרגרינה לרווקים)
- שוקולד מריר לקישוט ברוחב לב
- פירות יער – תותים, פטל או אפילו רטבים כאוות נפשכם
אם אתם רוצים לשדרג את הפודינג ולהכין אותו טבעוני, אפשר להשתמש בחלב קוקוס או חלב שקדים במקום חלב פרה, וכמובן להחליף את החמאה בשמן קוקוס. זה ממש קל!
שלבי ההכנה
אחרי שצברנו את כל המרכיבים המדהימים שלנו, זה הזמן להתחיל בהליך הכנת הקינוח הנפלא הזה. אז קחו נשימה עמוקה ותשקפו אותנו עם כל צעד!
- נמיס את החמאה בסיר על חום נמוך.
- נוסיף את הסוכר ונתערבב היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- נשפוך את החלב לסיר ונתערבב בעדינות עם מקל על מנת למנוע גושים.
- נשאיר את התערובת על חום בינוני.
- בקערה נפרדת נכניס קורנפלור וכמה כפות חלב שהשארנו, ונערבב היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- כשחלב של הסיר מתחיל להרתיח, נוסיף את תערובת הקורנפלור!
- נתערבב עם כף עץ ונמשיך לבשל עד שהפודינג מסמיך ומקבל מרקם קרמי.
- לאחר שהפודינג הסמיך, נוסיף את תמצית הווניל ונערבב לגמרי!
- נעביר את הפודינג לכוסות הסרוויס ונשאיר להתקרר לטמפרטורת החדר.
- נכניס לקירור למשך לפחות 2 שעות, ואז כמובן – היכונו להנאה אמיתית!
ובדרך, אם אתם רוצים להרגיש ריח של חגיגיות וגונן טעמים איכותיים, הוסיפו בתוך הקינוח גם מעט אגוזי לוז קצוצים – הם יעשו פלאים.
שדרוגים ותוספות
אם אנחנו מדברים על שדרוגים, אז פה המקום להפעיל את הדמיון! לקינוח הזה אפשר להוסיף ציפויים שונים שייקחו אותו לרמה אחרת מכפי שדמיינתם. יש לכם מספר אופציות:
- שוקולד חם – שופכים מעל הפודינג לפני ההגשה
- קרם שמנת מתוק עם פירות מלמעלה
- סירופ מייפל או דולב לקישוט מקורי
- שברי עוגיות אוראו – כן, זה הכי טעים שיש
- גרגרי ריסים לקישוט ולמראה מרהיב
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשדרג את המתכון?
אפשר להוסיף קקאו לתערובת אם אתם אוהבים מתוקים שוקולדיים, או להחליף את הפירות האחרים בפירות עונתיים!
אפשר להכין את הפודינג הזה ללא סוכר?
בהחלט! אפשר לשים סוכר קוקוס או ממתיקים אחרים, אבל שימו לב למדוד כמות שווה.
מה עושים אם הפודינג מסמיך מדי?
פשוט מוסיפים עוד קצת חלב ומערבבים עד שהמילוי ייראה חלק ומשגע!
איזה חלב הכי טוב להשתמש?
כל חלב שעושה לכם טוב; חלב פרה, חלב שקדים, או אפילו חלב סויה יכולים לעשות את העבודה.
כמה זמן ניתן לשמור את הפודינג?
הפודינג נשמר במקרר למשך 3-4 ימים, חכו ליומיים ככה, תחסכו הנאות.
אפשר להחליף את החמאה במשהו אחר?
כמובן, שמן קוקוס או מרגרינה יכולים לעשות את העבודה!
האם אני יכול להכין את הפודינג הזה מראש?
זה הקינוח המושלם להכנה מראש! שימו אותו במקרר לילה לפני האירוע.
למה חלב דל שומן?
חלב עם פחות שומן ממזער את הקלוריות, אך עדיין מספק את הקרמיות שהפודינג מצריך.
למה לא הוספת מלח לפודינג?
מלח מדגיש את הטעמים, אז אם אתם אוהבים, תרגישו חופשיים להוסיף קמצוץ.
יהיה בסדר לשים סוכר חום במקום סוכר לבן?
בהחלט! סוכר חום יוסיף לקינוח עוד טעמים נהדרים!
אז מה אתם אומרים, האם אתם מתכוונים לעשות את הקינוח הכי טעים שיש? אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, לתת לחבריכם ללקק את האצבעות ולבוא עם הרבה אורך רוח לארוחה המתקדמת!