קציצות בשר ברוטב עגבניות של יונית צוקרמן שתאהבו

קציצות בשר ברוטב עגבניות יונית צוקרמן

אחרי יום ארוך שבו אנחנו חוטפים את הרגעים היומיומיים שלנו, אין כמו לחזור הביתה ולהתפנק עם מנה שמחממת את הלב. קציצות בשר ברוטב עגבניות הן בדיוק המנה הזו – מדהים, ממכר ומעלף! המתכון הזה טומן בחובו טעמים שאני בטוח שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. מי לא אוהב את השילוב של קציצות עסיסיות ברוטב עגבניות סמיך ומתקתק?

מעבר לטעמים, הקציצות הללו מגיעות עם סיפור מאחורי שמן – המתכון נשאבת מהזכרונות שלי בבית של סבתא יונית, שבה היה נוכחות בלתי נגמרת של אהבה ואוכל. הכל היה מתבשל עם המון תשוקה, ותמיד היה נעים ומאוד מושלם באוויר. עכשיו הגיע הזמן לחקוק את הסיפור הזה ולהכין את המנה שבעצם לא משאירה אף אחד אדיש.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

הקציצות הללו עושות קסם אמיתי עם כל ביס. הם עשויות מטעמים פשוטים אך משגעים שיש לנו בחיי היום-יום. כאן רשימה של מה שתצטרכו להוציא מהמטבח שלכם:

  • 500 גרם בשר טחון (בשר בקר או תערובת בשרית)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פאנקו או פירורי לחם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון (לפי טעם)

והנה מגיע החלק של הרוטב, שבלעדיו הקציצות היו יוצרות חור בעלילה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (קוטג' או קופסה)
  • 1 כף סוכר (למתיקות)
  • 1 כפית אורגנו יבשה
  • 1 כפית של פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי ההכנה

אחרי שגייסתם את כל הירקות והקציצות, ניתן להתחיל בשלב הכנתן:

  1. במחבת גדולה, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל רך ומשיב גוון שקוף.
  2. בתוך קערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל המטוגן, השום, הביצה, פאנקו, פטרוזיליה, תבלינים ומלח ופלפל, עד שהתערובת אחידה.
  3. יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס.
  4. מעלים מחבת בינונית על חום בינוני ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן משחימות (כ-5-7 דקות).
  5. מעבירים את הקציצות לצלחת ונותנים להן להתקרר מעט.
  6. באותה מחבת, מוסיפים עגבניות מרוסקות, סוכר, אורגנו ופפריקה.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב כ-10 דקות.
  8. מחזירים את הקציצות לרוטב ומבשלים 20-30 דקות נוספות על חום נמוך עד שהן מבושלות היטב.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף שלם בתנור עם אורז שיהפוך את הארוחה למושלמת

מחשבות על שדרוגים אפשריים

עכשיו, כשיש לכם קציצות עשויות, זה הזמן להיות טיפה יצירתיים! איך אתם אוהבים לקשט את הקציצות האהובות עליכם? אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגורדת מעל לפני ההגשה, או אפילו קצת בזיליקום טרי לקישוט. אם יש לכם קילים, אפשר גם להוסיף קמח תפו”א לתערובת הבשר כדי להפוך את הקציצות ליותר אווריריות ומיוחד.

שאלות ותשובות

באיזה סוג בשר כדאי להשתמש?
השלם הכי טעים שיש! אני ממליץ על בחירה בשרית, כמו בקר טחון או תערובת של בשר טחון עם טחון עוף כדי להשיג מגוון טעמים.

האם יש אפשרות להכין את זה בגרסה ללא גלוטן?
לגמרי! ניתן להחליף את פירורי הפאנקו בקמח תפו”א שמאוד מוסיף גם טעמים ומרקם.

האם ניתן לשמור את הקציצות במקפיא?
בהחלט! תן לקציצות להתקרר, ואז שמים בשקית אטומה. הן מחזיקות מעמד מצוין במקפיא למשך עד חודש.

האם אפשר לשדרג את הרוטב?
כמובן! אפשר להוסיף להרוטב פפריקה חריפה אם אתם אוהבים טעמים חריפים או ירקות כמו קישואים, גזר או פטריות.

נשאר לי רוטב – מה לעשות איתו?
הרוטב הזה מעולה לפסטה! ניתן למזוג אותו מעל פסטה בוטונזית וליהנות מהנה.

איך יודעים אם הקציצות מוכנות לחלוטין?
הדרך הטובה ביותר היא לבדוק את מרכז הקציצה – אם היא אינה ורודה, היא מוכנה. ניתן גם להשתמש במד thermometer, כשהן אמורות להגיע ל-70 מעלות.

מה ניתן להגיש לצד הקציצות?
למנות כאלה נפלאות, תמיד טוב להגיש סלט ירוק מרענן או אורז לבן. אתם גם יכולים להכין פירה תפו”א כדי להרגיש את המנה נימוחה.

האם אפשר לשים בתערובת חומרים נוספים?
אפשר להוסיף גזר מגורר כדי לחדש את הטעמים או אפילו לקלף סלק קטן ולהפוך אותו לחלק מהתערובת.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כיצד להכין עוגת שוקולד ללא ביצים פרווה בקלות

האם זה מתכון קליל לילדים?
מומלץ! הרבה ילדים יאהבו את הקציצות האלה. אני ממליץ להגיש עם אורז או פירה ולתת להם לנשוך בביס.

מה האגדי בתחת של הקציצות?
הקסם טמון בשילוב של התבלינים והעגבניות שיחד מביאים לארסנל טעמים מעלף שלא מתוכנן!

זה מתכון ברמה מושלמת שאפשר לקחת אותו ולשתף עם חברים. אם הגישתם את זה לארוחה משפחתית, אתם יכולים להיות בטוחים שכולם ידרשו מתכון. אז למה אתם מחכים? שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותנו לאנשים נוספים לחוות את הקסם הזה!

Scroll to Top