קציצות בשר בתנור עם תפוחי אדמה – מתכון של החיים
אם אתם מחפשים מנה שיכולה לשדרג כל ארוחה ולזכות בתואר "המנה הכי מדהימה שהכנתי", הגעתם למקום הנכון! מדובר בקציצות בשר בתנור עם תפוחי אדמה, שממלאות את הבית בניחוחות שמזכירים את האוכל של סבתא. מדובר במתכון שמצליח לרגש כמעט את כולם, ללא קשר לגיל או לטעם האישי. הקציצות הללו נימוחות, עסיסיות ומושלמות, והן מצטרפות לכל שולחן ארוחה באופן מושלם. אם תבקשו, בטוח שזה יהפוך למאכל קבוע בביתכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הקציצות המדהימות האלה עם תפוחי האדמה, נזדקק למספר מרכיבים בסיסיים, שכל אחד מהם תורם ליצירת טעמים עמוקים ומרקמים נפלאים.
- 500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת בשר עם כבש)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס פטל (או פטרוזיליה קצוצה, אם מעדיפים)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3-4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3-4 כפות שמן זית
מתכון זה נחשב למושלם גם עבור מי שמחפש גרסה בריאה יותר. אם תרצו תוכלו להחליף את הבשר בטופו או בבשר עוף טחון, ובכך ליצור קציצות בריאות יותר וטעימות לא פחות.
שלבי ההכנה
האמת היא שההכנה של הקציצות היא לא מסובכת כמו שחשבתם, וקרוב לוודאי שתהיה זו חוויה מהנה למדי. נרגיש הכל בשלבים פשוטים!
- בקערה גדולה, נתאים את כל המרכיבים של הקציצות: בשר טחון, בצל, שום, ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל. נמעוך היטב את התערובת בידיים עד שהמרכיבים יתאחדו.
- נחלק את התערובת לכדורים בגודל של כף ונקפיץ אותם מעט בכפות הידיים עד שיהפכו לקציצות בצורה אסתטית.
- בתבנית אפייה, נמזוג סרט של שמן זית ונהפוך את הקציצות לפרוסות יפות.
- נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ונפזר סביב הקציצות בתבנית.
- נזלף עוד מעט שמן זית על תפוחי האדמה ומעט מלח. עם כף, נערבב היטב כדי שהתיבול יתפשט בצורה אחידה.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות ותפוחי האדמה רכים.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
כמובן, אפשר לשדרג את הקציצות הללו באופן לא נגמר! אם מתחשק לכם, תוכלו להוסיף לבלילה של הקציצות את הרכיבים הבאים:
- קצת קישוא מגורר למגע עם מרקם רך יותר.
- גבינת פטה מפוררת לתוספת טעם.
- תיבול עם עשבי תיבול נוספים כמו אורגנו או טימין.
- אופציה לגלגל את הקציצות בקמח תפו”א על מנת להוסיף קרמיות.
יש גם כאלה שאוהבים ללוות כל מנה בקטשופ או טחינה, אז אל תהססו להוסיף להם על הצלחת. ואיך אפשר לשכוח פיצה לצד כל המעטפת? פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקציצות יום מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הקציצות יום מראש ולהשאירן במקרר. השיטה הזו לא רק חוסכת זמן ביום ההכנה, אלא גם משדרגת את הטעמים.
האם ניתן להקפיא קציצות מוכן?
בהחלט! אם נשארות לכם קציצות, תוכלו לפתוח תיקית קפואה ולהשאיר אותן שם. כדי להפשיר, פשוט הניחו את הקציצות במקרר למשך הלילה.
האם אפשר להשתמש בבשר טחון של עוף?
כן! תוכלו להשתמש בבשר עוף טחון במקום הבשר האדום. יש למרוח קצת יותר שמן זית בעת האפייה עבור רטיבות נוספת.
מה עושים אם התערובת של הקציצות יוצאת רטובה מדי?
אם התערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף עוד פירורי לחם או קמח תפו”א כדי להקל על התבנית.
האם אני יכול להכין את הקציצות ולטגן אותן במקום לאפות?
בהחלט! זה יוסיף קצת קרמיות מקסימה, יחסית לקציצות החמימות והמושלמות הללו.
האם ניתן להוסיף ירקות לתוך הקציצות?
בוודאי! הוסיפו קישואים, גזר או אפילו פטריות טחונים לתוך התערובת. זה יוסיף לא רק טעם אלא גם ערכים תזונתיים מלהיבים.
מה אפשר לשים במקום ביצה למי שבעצם רוצה לגרום למתכון להיות טבעוני?
במקום ביצה, ניתן להשתמש ב-3 כפות של מחית פשתן או בננה מעוכה.
האם ניתן לשים את הקציצות על פלטת פיח?
כן, זה יכול להיות מבצע כייפי! פשוט הדליקו את הפלטת פיח והניחו עליה את הקציצות. התוצאה מדהימה…
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן קציצות שנותרו?
שמרו את הקציצות בקופסה סגורה במקרר. הן יישמרו היטב במשך 3-4 ימים. ניתן גם לחמם שוב בתנור!
מה היה הטעם של מתכון זה לאחר שטיגנו?
הקציצות ירדו רכות, עסיסיות ונמסות בפה! כל אחד מהמומחים בבית כבר ביקש עוד וללקק את האצבעות!
זכרו, חוויות אוכל משותפות עם חברים ומשפחה יכולות להניב את הזיכרונות הטובים ביותר. אל תהססו לשתף מתכון זה ברשתות החברתיות, כך שגם החברים שלכם ייהנו ממנו. בואו נדליק את האש, נאפה וניצור זיכרונות טובים במטבח!