קציצות בשר עם זיתים ברוטב עגבניות
קציצות בשר ריחניות, מתובלות היטב, שטובלות ברוטב עגבניות בדיוק כמו שסבתא הייתה מכינה. כל ביס מהן הוא חוויה שמשלבת טעמים, רכות ומרקם נפלא. הרוטב הזורם נהדר יחד עם הקציצות והזיתים, והארוחה הזו פשוט ממכרת! אז יאללה, בואו נתחיל במסע שלנו לעבר המתכון המושלם. זהו יהיה הזמן לחשוף את הסוד שהופך את הקציצות לאגדה. זאת בהחלט אחת המנות שחייבים להוסיף לארוחת ערב!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
קודם כל, לפני שאנחנו ניגשים להכנה, חשוב שיהיו לנו כל הרכיבים מוכנים. טכנולוגיית הקולינריה היא לא מדע מדויק, אבל עם מספר מרכיבים מעולים, תוכלו להכין מנה מושלמת.
- 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או שילוב) – הבשר הוא המרכיב המרכזי שלנו, לכן חשוב לבחור בשר טרי ואיכותי.
- 1 בצל קצוץ דק – הבצל מוסיף טעם נהדר לקציצות שלנו.
- 2 שיניים שום כתוש – שום הוא תבלין על המדף, הוא מדהים ברוב המנות.
- 3 כפות פיתה/לחם יבש מרוסק – ליצירת מרקם נימוח וטעים.
- 1 ביצה – כדי לאחד את כל הרכיבים.
- 1 כפית פפריקה חריפה – לטעם חם ומיוחד.
- מלח ופלפל שדה לפי הטעם – כל אחד יכול לגלות את ליבת הטעמים שלו.
- 1 כוס זיתים חמוצים (ירוקים או שחורים) – כן, הזיתים הם החברים הטובים של הקציצות ברוטב.
- 2 כפות שמן זית – נוזל הזהב שלנו!
- 1 קופסת רוטב עגבניות (400 גרם) – עבור רוטב עיניים מקסים!
- 1 כפית אורגנו – באה להוסיף פצצות טעם.
ועכשיו, אם אתם שואלים את עצמכם – "מה אם אני צמחוני?" – אתם יכולים בהחלט להכין קציצות עם חלבון צמחי כמו טופו או חומוס, עם תוספת של תבלינים עשירים שיביאו את הטעמים לעדינות ויפצו על חסרונות הבשר!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. ממליץ להרגיש את התהליך, ולא להיבהל אם משהו לא מסתדר על הפעם הראשונה – כל אחד והסטייל שלו! אז בואו נתחיל!
- מניחים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הכל יחד לקערה גדולה.
- מוסיפים את הפיתה המרוסקת, הביצה, הפפריקה, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת מאוחדת.
- יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס.
- מחממים מחבת על חום בינוני-גבוה עם שמן הזית.
- מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן זהובות ומבשלים היטב, כ-5-7 דקות לכל צד.
- מניחים את הקציצות המוכנות על צלחת ומניחים בצד.
- באותה מחבת, מוסיפים את רוטב העגבניות, הזיתים והאורגנו. מביאים לרתיחה.
- מניחים את הקציצות לתוך הרוטב, מבשלים כ-20 דקות נוספות על חום נמוך.
- מגישים חם עם פסטה, כמה פרוסות לחם או סלט מרענן.
תובנות מהנסיון שלי: השילוב של הקציצות החמות עם הרוטב שווה כל שנייה של המתנה. ככה אנחנו מתחילים ולא נתקעים בשום מקום!
תוספות ושדרוגים
אם התחשק לכם לשדרג את הקציצות, זה הזמן לקחת את זה לשלב הבא. נמליץ להוסיף גבינת פרמזן מעל לפני ההגשה, או לשלב ירקות קלויים כמו קישואים, גזר או פלפלים ברוטב. ואם אתם אוהבים חריף, תוסיפו פלפל חריף לרוטב. בהחלט שדרגו את המנה עם נגיעות ים תיכוניות נוספות! הירקות הקוליים לא רק מוסיפים טעם אלא גם צבע ואנרגיה לצלחת.
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי זיתים?
אם אין לכם זיתים, אתם יכולים להשאיר את הקציצות נטולות תוספת או לשים במקום זיתים פטריות.
אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! טעויות רבות נעשות כשמזניחים את הקציצות. תוכלו להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר מספר שעות.
איזה תבלינים כדאי להוסיף לקציצות?
תבלינים כקטניות כמו כמון וכמון מוסיפים לכל מנה תפוס תקנון.
האם ניתן להקפיא קציצות?
בהחלט! קציצות רבות ההצלחות נכנסות למשמר, וכמה ימי הקפאה לא משגרים אותנו.
מה אפשר להגיש עם המנה?
מומלץ להגיש פסטה, אורז או סלט מרענן בהצלחה.
אפשר להכין את הקציצות בתנור?
כמובן! ניתן בהחלט לאפות את הקציצות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות.
מה השיטה המומלצת לבישול הרוטב?
שיטה טובה היא לחלוט את הרוטב בסגנון ערוץ אחד, להקפיא אחר כך יחד עם הקציצות.
מה הזמן הכי טוב לבישול הקציצות?
בסך הכל, תנו להם 20 דקות בישול בסופו של דבר אז תתנו להם לנוח קצת על רוטב.
האם ניתן להשתמש בבשר טחון צמחי?
בהחלט! בשר טחון מבוסס צמחי יהיה כאן נפלא וטעים.
כיצד ניתן להוציא יותר טעמים מהרוטב?
אורגן, בטטה וסלרי מוסיפים נפלאות!
ובכן, אתם מבינים עכשיו למה קציצות בשר עם זיתים ברוטב עגבניות הן פשוט מנה מדהימה, משגעת, מקורית ומהניסיון שלי – בטוח שהן יהפכו למוקד של כל ארוחה! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. Bon appétit!