קציצות עוף עם תפוחי אדמה ברוטב צהוב שלא תצליחו resist

קציצות עוף עם תפוחי אדמה ברוטב צהוב

אחת המנות שמזכירות לי את הבית היא קציצות עוף. אלו לא סתם קציצות, אלא קציצות עוף שמטופחות במדויק ברוטב צהוב שכולם מתמכרים אליו. הצבע, הטעמים, והמרקם – כל אלה הופכים את המנה הזו למשהו אגדי. נכון, יש המון מתכונים לקציצות עוף, אבל הפעם אנחנו לא סתם מכינים קציצות. אנחנו מכינים קציצות מוקפצות בתוספת תפוחי אדמה חמים, שמבושלים ברוטב שגורם לכולנו ללקק את האצבעות. אז, גברים ונשים, הכינו את הסינרים! היום נכין משהו ממש מדהים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשאנחנו כבר במצב של בכיף במטבח, הגיע הזמן לדבר על מרכיבים. זו המנה המושלמת לארוחת ערב משפחתית, ואם יש לכם מזל, גם יישאר לכם ליום למחרת. אל תשכחו, כל רכיב תורם לסיפור הזה. אז הנה הרשימה:

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • ½ כוס Breadcrumbs (פירורי לחם)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית תבלין ביצים או תבלין אהוב אחר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קופסת רסק עגבניות (400 גרם)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית Curcuma (כורכום)
  • כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט

וריאציות ושדרוגים

כמובן שיש לכם אפשרות לשדרג את המתכון במגוון דרכים. אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את הבשר בטופו טחון, ולהשתמש בפירורי לחם שאינם גלוטן. הרוטב גם יכול להשתדרג אם תוסיפו פנימה קמצוץ של קארי מתקתק או מעט גזר מגורר שיתמוסס ברוטב. יש לי גם רעיון – אם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף כמה פרוסות פלפל חריף לתערובת הקציצות או לרוטב!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שיש ללא סוכר שתשנה את חוויית הקינוח שלך

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכנס למטבח וליצור קסם!
בואו נפנה לפעולה!

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים לקציצות בקערה גדולה.
  2. יוצרים קציצות בגודל כדור טניס ומניחים על צלחת.
  3. מחממים שמן זית במחבת בקוטר גדול על חום בינוני.
  4. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן זהובות.
  5. מעבירים את הקציצות לקופסה בצד.
  6. באותה מחבת, מטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים את תפוחי האדמה ויוצקים מים.
  9. מסניפים כורכום, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
  10. מחזירים את הקציצות למחבת ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות נוספות.
  11. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, עם לחם טוב בצד או אורז.

שדרוגים נוספים

כשמדובר באוכל, אנחנו תמיד יכולים למצוא דרכים לשדרג את המנה! אפשר להוסיף פנימה עגבניות שרי צהובות לאפקט מרהיב מתחת לאור השמש, או לקשט עם כמה רצועות פלפל אדום. כל שינוי קטן יכול לקחת את המנה שלכם למקום חדש ומרגש.

שאלות ותשובות

איך אפשר להוסיף קמצוץ חריף לקציצות?
אם אתם חובבי חריף, אפשר להוסיף קמצוץ של פלפל חריף לתערובת הקציצות. פשוט חותכים לפרוסות דקות ומערבבים. החדשות הטובות הן שזו דרך מצוינת להוסיף טעם!

האם אני יכול להשתמש בעוף טחון קפוא?
בהחלט, אם יש לכם עוף טחון קפוא, פשוט הניחו אותו בטמפ' החדר או במיקרוגל כמה דקות לפני השימוש.

מה לעשות אם הרוטב יוצא סמיך מדי?
אם ממש לא הצלחתם להימנע מהפן הסמיך, תוכלו להוסיף עוד מים בעדינות, מבשלים למשך מספר דקות נוספות ומערבבים בכיוון ההפוך.

אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
כלל פשוט ומוכר – כן! אתם יכולים לשמור את הקציצות במקרר עד 3 ימים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הדרך המושלמת להכין קציצות עם תפוח אדמה ואפונה

האם המתכון הזה יכול להיות פיקנטי?
בוודאי! הוסיפו פפריקה חריפה או קמצוץ של קארי לתערובת, ותראו איך הכל מתמלא בטעמים.

מה ניתן להגיש לצד המנה?
מנה זו מתאימה עם אורז לבן, סלט ירקות טרי או אפילו עם פוקצ'ה שנאפתה היישר מהתנור.

האם ניתן לחמם במיקרוגל?
כן, תוכלו לחמם במיקרוגל, אך יש לזכור – דאגו לכסות את המנה כדי לשמור על הלחות.

מה אפשר לעשות עם קציצות שלא נאכלו?
קציצות עוף תמיד אפשר להשתמש אותן גם בבורגרים! הניחו אותן על לחמניה, הוסיפו רטבים וירקות, ויש לכם מנה מעולה ליום הבא.

האם ניתן להכין את המתכון בקדרות בטמפ' נמוכה?
זה בהחלט אפשרי! אם יש לכם קדרות, תנו לקציצות להתבשל על חום נמוך במשך 2-3 שעות, אלו יהיו עם טעם עז ומרקם יוצא דופן.

האם יש צורך בשום בכלל?
כמובן שלא, אבל השום מוסיף טעמים עמוקים ומורכבים. אם אתם לא חשים בנוח עם זה, אפשר פשוט להימנע מהשום.

ועכשיו, אם הכנתם את המנה המדהימה הזו, אל תשכחו לשתף אותה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ותנו להם לטעום את הקסם גם! מאחל לכם בישול מהנה, ועד הפעם הבאה!

Scroll to Top