קציצות עוף עם תפוחי אדמה ניקי שלא תרצו לפספס

קציצות עוף עם תפוחי אדמה: מתכון אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

שום דבר, אבל שום דבר לא משתווה לקציצות עוף היפיפיות שסבתא הכינה לנו כשהיינו ילדים. אני זוכר את הריח המדהים שהתפשט בבית, את הצלילים של הקציצות הטובות שמתבשלות, ואת השיחות עם כל בני המשפחה שסבבו סביב השולחן. וכשמדברים על קציצות, אי אפשר שלא להזכיר את השילוב המושלם שלהן עם תפוחי אדמה! אז קחו נשימה, כי בין אם אתם בטוחים ביכולות הבישול שלכם או רק מתחילים, המתכון הזה יגרום לכם לרצות להכין אותו שוב ושוב. אה, ואם אתם תוהים – כן, זה באמת מכשף, ממש משגע!

זמן ההכנה

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בהכנת קציצות עוף עם תפוחי אדמה, יש לשים לב למרכיבים החשובים שיביאו לתוצאה הכי טעימה שיש. קחו לכם כמה דקות לעבור על הרשימה הבאה:

  • 500 גרם עוף טחון (גם תערובת עם הודו טחון יכולה להיות נהדרת)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגוררים
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 ביצים קטנות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית או שמן קנולה לטיגון
  • לטיגון – 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים

כדאי לשקול שימוש בחלופות עבור המרכיבים. למשל, אפשר להכין גרסה טבעונית עם טופו טחון במקום עוף, ולהשתמש בשיבולת שועל במקום פירורי לחם אם אתם לא רוצים גלוטן. התמחות גרסה דלת פחמימות? פשוט הוציאו את תפוחי האדמה המgrated!

שלבי ההכנה

אחרי שצברנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל הרפתקה בישול מהסוג שמשגע את החוש! הנה השלבים:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית.
  2. טורפים את הביצים בקערה ואז מוסיפים את העוף הטחון, הבצל הקצוץ, תפוחי האדמה המגוררים, פירורי לחם, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  3. מעצבים קציצות בגודל בינוני (כמו כדור טניס), ודואגים שיהיו אחידות בגובה.
  4. מטגנים את הקציצות בשמן החם עד שהן מקבלות צבע זהוב, כ-5-7 דקות מכל צד.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה חתוכים לרבעים למחבת ומבשלים יחד עם הקציצות לעוד 20-25 דקות, עד שהתפוחי אדמה רכים ותפיסות משגעות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  הידרציה: המדריך המלא לשיפור הקולינרי שלך

והנה, קציצות עוף עם תפוחי אדמה המעוררות זיכרונות מתוקים! הן כל כך אווריריות, נימוחות ומלאות בטעמים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

זה הזמן להפתיע את המשפחה עם תוספות כמו רוטב יוגורט וחצילים קלויים או לאמץ את המרקם המיוחד עם ש'סלסה כהה ומעורבת. תרצו לנסות מתכון של קציצות בתנור? פשוט סמכו על עצמכם! תלכו על קציצות שנעלמות בתנור למשך 25 דקות במהירות 180 מעלות צלזיוס. בלי טיגון, רק מקום לטעום את האוויר המדהים.

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות אם אין לי עוף טחון?
אפשר להשתמש בהודו או בשר כבש טחון, התוצאה עדיין תהיה מדהימה וממכרת.

האם ניתן להכין את המתכון הזה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את הקציצות ולשמור במקרר עד 2 יום לפני הבישול.

איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
אם הן זהובות ומבושלות בפנים (אין עודור ורוד), אתם על המסלול הנכון.

מה לעשות אם אני רוצה לגרסה חריפה?
פשוט הוסיפו פלפל חריף קצוץ לתערובת.

שארית קציצות, איך לשמור על טריותן?
שמרו במקרר בכלי אטום. אפשר גם להקפיא את הקציצות.

למה שימוש בתפוחי אדמה חשוב כאן?
תפוחי האדמה מוסיפים מרקם רך ובריאות שמפחית צורך בפחמימות אחרות.

האם אפשר להשתמש בקמח תפו”א ולא פירורי לחם?
בהחלט! קמח תפו”א ייתן אחיזה מצוינת לקציצות.

איזה רטבים מתאימים לקציצות?
טחינה, רוטב שמן זית ולימון יגרמו לקציצות האלה לבעוט בטעמים!

האם יש תחליף לבצל במתכון?
בצל ירוק או שום קצוץ יכולים להיות תחליף מצוין!

מה כדאי להגיש עם הקציצות?
אורז בסמטי, סלט ירוק מרענן או אפילו פירה רך – מה שתרצו!

לא תאמינו כמה נחמד זה לשתף את המתכון הנפלא הזה עם חברים וקרובי משפחה ברשתות החברתיות. כולם רוצים לחוות את הטעמים המופלאים שיצרנו כאן. אז למה אתם מחכים? שתפו והפיצו את האהבה לבישול!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כרוב ממולא בשר ואורז חן במטבח - המתכון המפתיע!

Scroll to Top