רוטב לניוקי בטטה שיעשה לכם חשק לעוד

רוטב לניוקי בטטה – המתכון המושלם!

אין כמו ניוקי בטטה שצפים על צלחת וכשמתערבבים עם רוטב עשיר, כל פינה בפה מתמלאת בטעמים מהאגדות. אפשר לדמיין את הגלגלים של הניוקי רוקדים על השולחן, והשיחה מתחממת סביב המנה המדויקת הזו. זה בדיוק מה שממתין לכם פה – רוטב מדהים, ממכר ולא ייאמן, שהולך יחד עם ניוקי בטטה בצורה מושלמת. נעבור יחד את המסע הזה, ואני מבטיח שאתם תצאו כאן עם מתכון אגדי!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות רמת קושי: בינוני מנות: 4

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סה"כ: 30 דקות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הרוטב הזה, נצטרך מספר רכיבים פשוטים, אך עם עוצמה טעמים משגעת:

  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 שיניים שום, קצוצות דק
  • 1 כוס ציר ירקות (אם אתם רוצים גרסה טבעונית) או ציר עוף
  • 1/2 כפית קינמון (תופתעו מהתוצאה!)
  • מלח עפ"י הטעם
  • 3 כפות שמנת מתוקה (או שמנת קוקוס לגרסה בריאה יותר)
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת (אופציונלי)
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

שלבי ההכנה

כעת נתחיל בהכנה של הרוטב – תהליך פשוט וקל שיביא אתכם לצלחת של טעמים שהשפתיים שלכם יקנא בהן:

  1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים לתוך המים את קוביות הבטטה ומבשלים כ-10-15 דקות, עד שהן רכות.
  3. מסננים את הבטטה ומחזירים לסיר.
  4. מוסיפים לשום והשמן זית ומטגנים כ-2 דקות עד שהשום מתחיל לשחרר את הארומה שלו.
  5. מעבירים את כל התכולה לבלנדר ומוסיפים את הציר, קינמון, מלח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ונעימה.
  6. מחזירים את התערובת לסיר ומוסיפים את השמנת והגבינה (אם בחרתם להוסיף).
  7. אופים במשך 5 דקות נוספות, על חום נמוך, עד שהרוטב חם וטעים.
  8. מגישים מעל הניוקי ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגה בחושה עם שמנת מתוקה ליום מתוק במיוחד

כשהרוטב מוכן, הבטטות ימותגו ביין של טעמים עזים שמייצרים חיבור מושלם לניוקי. האמת, זה לא סוד שהשילוב הזה יגרום לכם ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים

הנה כמה רעיונות לשדרוגים אפשריים לרוטב הזה:

  • אפשר להוסיף רבע קאצ'ופ במקום שמן זית וליצור טעמים חדשים.
  • לגרסה חריפה, אפשר להוסיף צ'ילי קצוץ או פפריקה מתוקה.
  • אם רוצים לשדרגו לרוטב עשיר יותר, אפשר להוסיף כוס שמנת חמוצה.
  • אפשר לשלב ירקות קצוצים כגון ברוקולי או גזר לטעם נוסף.

שאלות ותשובות

איך יודעים שהבטטה מוכנה?

כשהבטטה רכה אך לא מתפרקת, היא מוכנה לסנן ולהעביר לבלנדר.

האם אפשר להכין רוטב זה מראש?

בהחלט! אפשר להכין מראש, לאחסן במקרר ולחמם לפני ההגשה.

מה אפשר לשים במקום גבינת פרמזן?

לגרסה טבעונית תוכלו להשתמש בגבינת קשיו או פשוט לוותר עליה, הרוטב עדיין יהיה טעים without it!

האם הרוטב הזה מתאים למנות נוספות?

מאוד! הוא נהדר גם עם פסטה, אורז או טופו צלוי.

למה מוסיפים קינמון?

הקינמון מוסיף נגיעות מתוקה שמאזנת את הטעמים, וזה פשוט נפלא!

האם אפשר להפוך את המתכון לכתוב חד פעמי?

אכן! ניתן להמיר את כל הרוטב לגרסה קלה יותר באמצעות יוגורט.

מה אם אני אוהב רוטב שמן יותר?

אם אתם אוהבים רטבים שמנים – פשוט להוסיף יותר שמן זית או חלב קוקוס!

האם רוצים גרסה עם טעמים יותר פרחוניים?

אפשר לשלב בתהליך ההכנה טיפה של מיץ לימון או שטויות כמו שמן בזיליקום.

האם אני יכול להכין את הרוטב גם בלי בלנדר?

בוודאי! אפשר גם לפתח את הבטטה בפומפיה – זה ידרוש קצת יותר עבודה, אבל הטעמים יישארו!

האם יש גירסה ללא גלוטן?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב שמנת לפסטה לילדים שיהפוך ארוחת ערב לחגיגה

זה המתכון עצמו ללא גלוטן! ההכנה אינה כוללת קמח, אז אין חשש.

כשהגעתם עד כאן, אני בטוח שאתם מתרגשים כמו שצריך! כך תזכרו, אמנם מפה זה נראה כמו תהליך ארוך, אבל על השולחן יוצא משהו מדהים, מושלם ומעלף! אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם החברים שלכם, כי לטעום יחד זה הכי כיף שיש! בואו, תתחילו לבשל!

Scroll to Top