רוטב לקציצות בשר ללא עגבניות – כל מה שצריך לדעת
אף אחד לא מתעלה על ניחוחות הביתיים המגיעים ממטבח אמא או סבתא, והיום אנחנו מדברים על אחד המנה המיוחדות שמחממות את הלב – רוטב לקציצות בשר. אבל רגע, מה קורה כשלא בא לנו על עגבניות? האם זה אומר שנאבד את כל אותן טעמים מדהימים? לא ולא! רוטב קציצות בשר ללא עגבניות הוא פתרון משגע, טעים ומעלף, שמגלה לכם עולם חדש של טעמים וסגנונות. תכינו את עצמכם לסעודה הכי טעימה שיש, שמחברת בין טעמים רכים, תבלינים עשירים ורגעים של אושר! למי שאוהב לאכול, זהו מתכון שהופך להיות ממכר ברגע הראשון!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- המנה מספיקה ל-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, בואו נצא לעולם המדהים של המרכיבים שלנו! קחו נשימה עמוקה – מדובר במשהו שישדרג לכם את הקציצות באופן כזה שלא תפסיקו ללקק את האצבעות!
- 500 גרם בשר טחון (אנחנו ממליצים על טלה או עגל)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 3 כפות פטרוסיליה קצוצה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קימל (אם אתם אוהבים את הטעמים האגדים שלו)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס ציר עוף או מים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית סוכר (כדי לאזן טעמים)
- 1 כפית חרדל (למגע של אגדה)
לא מתאימים לבשר? כל טבעוני יכול להשתמש בתחליף בשר (כגון טופו או סויה) ולשלב את אותם תבלינים ובצל שהם כל כך חיוניים למנה הזו. זה באמת לא מה שיפחית מהטעמים המבלבלים של הקציצות!
שלבי ההכנה
עם המרכיבים המוגמרים ביד, הגיע הזמן להיכנס לקצב ולהתחיל להכין את הרוטב המעלף!
- קודם כל, אנחנו מתחילים להכין את הקציצות. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה, הפטרוסיליה, הכמון, הקימל, המלח והפלפל. לא לשכוח להניח את כל התשוקה והאהבה הנדרשת למנהל הבריאות שלכם!
- מאדים את הקציצות בידיים, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור טניס ומניחים על צלחת.
- מחממים שמן זית במחבת עמוקה על חום בינוני. כשהשמן חם, מניחים את הקציצות במחבת ומטגנים 5-7 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות להפליא.
- מפנים את הקציצות לצלחת למנוחה, ומשאירים את השמן במחבת.
- לרוטב, מוסיפים למחבת את הציר (או המים), הפפריקה, הסוכר והחרדל. מביאים לרתיחה ומערבבים היטב, לפני שמחזירים את הקציצות למחבת.
- מעבירים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים על חום נמוך במשך 15-20 דקות, עד שהטעמים מתמזגים.
- אם הרוטב יוצא סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מעט מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
- כשהרוטב מוכן והקציצות עסיסיות, אפשר להוריד מהכיריים.
אז מה עושים עכשיו? מגישים עם אורז, פירה או אפילו פסטה, ודווקא כשאתם הכי רעבים שיש, אתם תגלו שהמנה הזו אפילו משגעת יותר ממה שדמיינתם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
על מנת לשדרג את המנה המדהימה הזו, אפשר להוסיף:
- קצת שעועית ירוקה עבור קריספיות מרעננת
- שקדים קלויים מעל, שיביאו טעם אגדי ופריך
- צ'ילי קצוץ אם אתם אוהבים חריף, להוסיף גם עדכון טעם
- צנוברים קלויים ישדרגו את המנה בכמה דרגות
שאלות ותשובות
איזה סוג בשר הכי מתאים להכנת הקציצות? בשלל הסוגים, בשר עגל או טלה הם המומלצים ביותר, אבל גם עוף יעבוד טוב. פשוט שימו לב להשתמש בתיבול נכון כדי לשמור על טעמים עשירים.
האם אפשר לשמור רוטב לקציצות למחר? בהחלט! תוכלו לשמור אותו במקרר למשך עד 3 ימים. לפני החימום, אפשר להוסיף מעט מים כדי לדלל את הרוטב אם הוא סמיך מדי.
האם אפשר להכין את הקציצות ללא ביצה? כן! אפשר להשתמש בברווז קלוף או טחינה גולמית כדי להחזיק את הקציצות יחד.
מה לעשות אם הרוטב יוצא חריף מדי? אפשר להוסיף לסיר מעט סוכר או להביא עוד מים כדי לאזן את הטעמים. תנסו להתחיל עם הוספת כף סוכר ולעטוף את הרוטב.
איך אפשר להפוך את המתכון לעל טעים יותר? להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין שאפשר להניח בסיר וישדרגו את הרוטב במרחב עצום!
איזה סוג פחמימות מתאים להגיש עם הקציצות? לדעתי, פירה תפוחי אדמה, אורז צהוב או פסטה תוצרת בית יהיו שילוב נהדר.
האם אפשר להקפיא את הקציצות? כן! אפשר להקפיא את הקציצות מרובות כשהן מצופות ברוטב לא כמה חודשים.
מה יכול לגרום לרוטב לצאת טעים יותר? שמן זית איכותי חשוב, וטיב התבלינים גם משחק תפקיד קרדינלי!
האם ניתן להשתמש בתפוחי אדמה למנה נוספת? בהחלט! חותכים לקוביות ומבשלים עם הקציצות בערך 20 דקות, עד שהתפוחי אדמה רכים.
איך אפשר לשדרג את המנה לעונת הגזרות? ניתן להוסיף ירקות קיץ כמו קישואים או גזר צלוי בגב קציצות להכנה אחידה!
נראה שהגענו לסוף המנה המדהימה שלנו! בקצרה, המתכון הזה הוא חוויה קולינרית שהופכת כל ארוחה לחגיגה. אל תהססו לשתף אותו עם חברים ורשתות חברתיות, כי טוב לדעת שאפשר גם לאהוב את מה שאוכלים!