רוטב פלפלת – המנה שתגנוב את ההצגה
מכירים את הרגע הזה, כשאתם מתארחים אצל חברים או משפחה וכולכם יושבים לשולחן, ומניחים את הצלחות על השולחן עם אוכל טעים? פתאום אחד מבני הבית מוציא רוטב פלפלת, צבעוני ומגרה, ומניח על השולחן. כל העיניים מופנות אליו, וכמו קונצרט, כולם מתלהבים: "מה זה?!" תסמכו עלי, אחרי שתכינו את הרוטב המדהים והאגדי הזה, לא תצטרכו לשאול את השאלה – זה יקרה באופן אוטומטי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
רוטב פלפלת הוא שילוב פלאי של טעמים, צבעים וארומות. הרוטב הזה מביא עימו ניחוחות ממזרח אירופה, שמתחברים בצורה מושלמת עם מרכיבים טריים וגם עם מגוון מנות אחרות. כדאי להיזהר, כי זה יכול להפוך לממכר! אז אם אתם מוכנים, הנה מה שצריך:
- 3 פלפלים אדומים מתוקים (בינוניים), קלופים ומחולקים לחצאים
- 2 ביצים קשות, קצוצות דק
- 2 כפות מכוסות חומץ בן יין חצי מתוק
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית קמצוץ פפריקה חריפה (לפי הטעם)
- 1 כפית סוכר
- שיניים של 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס מים קרים (למילוי)
למי שמעוניין בגרסה טבעונית – אפשר להחליף את הביצים הקשות בטופו מפורר! זה ניקוד קל, וכך תוכלו לייצר רוטב טבעוני, על טהרת הטבע!
שלבי ההכנה
הכנת רוטב פלפלת היא פעולה שהיא גם מהירה וגם משגעת! התחילו לאסוף את המרכיבים והשיגו את מלא הטריות. זה לא כיף כשאחד מהם לא כל כך טרי, נכון? אז בואו נתחיל!
- שמים את הפלפלים הקלופים בתבנית ואופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך כ-15 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחם מעט.
- לאחר שהפלפלים יוצאים מהתנור, מניחים להם להתקרר לכמה דקות.
- בעזרת בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את הפלפים עם ביצים הקשות, חומץ, שמן זית, מלח, פפריקה חריפה, סוכר ושום לקצוץ עד שהתערובת מתמזגת.
- במהלך הטחינה, מוסיפים את המים בהדרגה עד שהרוטב מגיע לעובי המושלם (הוא צריך להיות סמיך, אבל לא סמיך מדי!).
- מעבירים את הרוטב לקופסה אטומה ומניחים במקרר למשך שעה, כדי שהטעמים יתמזגו כראוי.
- מגישים עם כל מאכל שאפשר לדמיין, ומקווים לקבל מחמאות על המנה המדהימה שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לקחת את הרוטב הזה לשלב הבא, אתם יכולים לשדרגו בכמה דרכים.
- להוסיף חופן כוסברה קצוצה לחיים ירוקים יותר.
- לשדרג בגרסה יותר חריפה עם פלפלים חריפים, או לחלופין עם צ'ילי טחון.
- להוסיף קצת אגוזי לוז קלויים קצוצים בצורה גסה שנותנים קראנץ’ טעים.
- להשתמש ברוטב כבסיס למנות בשר או לדיפ חם לפלאפל.
שאלות ותשובות
מה הפירות המומלצים להגיש עם רוטב פלפלת?
הפירות הנפלאים הם עגבניות קצוצות, מלפפונים, גזר וגזרונים, אשר משלימים את המרקם והטעם.
האם אפשר לשמור את הרוטב במקרר?
בהחלט! זה יישאר טרי במקרר במשך שבוע.
האם יש מרכיבים חלופיים?
כן! אפשר לשלב ביצים קשות בטופו, או להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית.
מה אם הרוטב יוצא לי סמיך מדי?
אם יצרתם רוטב סמיך מדי, פשוט הוסיפו עוד קצת מים ותערבבו שוב.
איזה מנות אפשר לשלב עם רוטב פלפלת?
אתם יכולים להגיש אותו עם סלטים, סטייקים, דגים, או כל דבר שמצריך רוטב צורם לחלוטין.
האם יש קרם דל פחמימות לרוטב?
כן, אפשר לשלב עם קרם קוקוס שטוח, זה יעניק לטעמים ייחודיות בריאה במיוחד.
מה יש להשתמש על נתחי בשר מבושלים?
אפשר בלי בעיה להניח רוטב על בשר מבושל, הוא שם השגי כל טעם יכול להיות ללקק את האצבעות!
האם ניתן להכין רוטב לפי המתכון בשיטה קרה?
בהחלט! הרוטב הזה טעים גם קר, אז אתם יכולים להעביר אותו לתוך קופסה ולשמור אותו צונן לפני ההגשה.
האם יש תהליך הכנה נוסף?
אין, כי מדובר בתהליך קצר, אשר יוצר רוטב מושלם בעשר דקות!
אם אני רגיש לאחת מהמרכיבים, מה לעשות?
במקרה כזה, בין אם מדובר בשום או באבקה חריפה, אתם יכולים להוציאם לחלוטין כדי לקבל רוטב יותר רגוע.
עכשיו כשנסתיים המתכון, אתם המומחים ברוטב פלפלת! אתם לא תאמינו כמה קל זה להכין, והכי מדהים, כמה זה טעים. אז למה אתם מחכים? שקלו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם!