"`html
שטרודל גבינה עשיר וקרמי עם בצק עלים
בואו נתחיל את הסיפור עם משהו מדהים: מה אתם יודעים על שטרודל גבינה? אני אגיד לכם שיש בו משהו אגדי, כל bite הוא פשוט ממכר! הילדים, הסבתא, החבר'ה מסביב לשולחן – כולם מתמוגגים ממנו! שטרודל גבינה זה המקום שבו הקלות והטעם נפגשים בשילוב משגע, ואז אתם חוזרים הביתה עם חיוך שהולך ודועך. אז קחו אוויר, כי המסע למתכון הזה מתחיל עכשיו!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | מספיק ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
אם אהבתם את הרעיון, עכשיו זה הזמן לדבר על המרכיבים שיתמכו במטבח שלכם! מדובר בשילוב מושלם של טעמים ורכיבים, שלא תשכחו זמן רב. האתר הגעיל הזה של מתכונים לא כותב על רכיבים לא מגניבים, אז נתחיל:
- 1 חבילת בצק עלים (400 גרם)
- 500 גרם גבינת שמנת
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 1 ביצה (למברשת)
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס קמח תפו״א (לא חובה)
- 1 כוס קונפלור (או לקמיחה)
- זפרן (או וניל) לתוספת טעם
- אבן קינמון טחונה (לא חובה)
- 1 כף אבקת סוכר (לשימוש על השטרודל המוכן)
מרכיבים חלופיים
לא תאמינו כמה שהמתכון הזה הוא גמיש! אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, פשוט החליפו את גבינת השמנת בגבינת סויה והמטריאלה תיהיה אתגר אהוב. אין לכם קמח תפו״א? לא נורא, אפשר לוותר. יופי של תחליפים יכולים להיות גם קמח חומוס או תערובות שונות שאוהבים.
שלבי ההכנה
והשעה הגדולה הגיעה! הצעד הראשון להצלחה הוא לפשפש כל חלק של המתכון.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- לשים את גבינת השמנת עם גבינת הפטה בקערה ומערבבים היטב עד שהן מתאחדות.
- מוסיפים את הסוכר והזפרן, ומערבבים שוב עד שהתערובת משגעת.
- מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח ומחלקים לשניים.
- על כל חצי בצק, מניחים את תערובת הגבינה בצורה אחידה.
- מקפלים את בצק העלים מעל תערובת הגבינה ויוצרים צורת שטרודל.
- מברישים את השטרודל בביצה הטרופה.
- מפזרים קינמון או אבקת סוכר מעל (אם רוצים להוסיף טוויסט).
- אופים במשך 30 דקות עד שהשטרודל מזהיב ומתפשט ריחות של שאוהבים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבול לדמיון שלכם כאן! אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ לתוך תערובת הגבינה כדי לקבל רמז קלוי ומעלף, או פירות יער שישדרגו לכם את המתכון! שוקולדים, אגסים, ואפילו קצת פירות יבשים – וואוו, כאן יתחילו למסמרים דמעות מהנאה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את השטרודל מראש?
בהחלט! ניתן להכין את השטרודל יום לפני, לשמור אותו במקרר ואחר כך רק לאפות אותו לפני ההגשה. תהיו מופתעים כמה מדובר בהם עדיין!
איך יודעים שהשטרודל מוכן?
כל המומחים характריזו צבע זהוב וכשנוגע עליו, הוא ירגיש פריך ונשמע חלול.
האם אפשר להקפיא שטרודל גבינה?
כמובן! אחרי האפייה אפשר לקרר ולאחסן במקפיא לשימוש עתידי. כמה דקות בתנור, וזה מחדש את הרעננות.
אפשר לשים יותר גבינה?
לגמרי! אם אתם אוהבים גבינות, אל תהססו, כאן אפשר להיות מחוסרי רחמים. אולי גבינת מוצרלה לירות אותך לגבהים?
האם אפשר לשים גבינות אחרות?
לגמרי, זה שוב תלוי בטעמים שלכם. גבינת רוקפור, גבינת קשקבל או פריזאי יוסיפו טעמים מרתקים!
עם מה כדאי להגיש את השטרודל?
שטרודל גבינת שמנת הוא מדהים עם רטבים כמו דבש או ריבת פרות. הם משגעים את השילוב!
כמה זמן הוא שורד במקרר?
המתכון יכול להישמר במקרר 3-4 ימים. אבל אני מניח שלא יישאר ממלכה כך!
מי עושה את השטרודל הכי טעים בעולם?
לדעתי, המסורת אומרת שסבתאות תמיד מנצחות! טוב, אולי תחתנו עם בולוניה ואז הכל יהיה פרפוקטי!
מה צורת פריסת השטרודל?
בילתי נאלץ לארס עם לוקות – חתיכות צרות ונטועות מפרידות קדימה. בבקשה לא להרוס, שיהיה לאנשים תוכן!
אז אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות שלכם כדי ששאר החברים יהנו גם!
"`