שטרודל תפוחים לעצלנים – מתכון מדהים, מעלף וממכר
האם אי פעם עצרתם לרגע והרגשתם את התשוקה לאכול קינוח שיסחוף אתכם לתוך עונג מושלם? השטרודל הזה מבית היוצר של המתכונים של אמא וסבתא הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מדובר במתכון ששילב כולו את העולם של פשטות עם טעמים משוגעים. בזמן שאתם מריחים את התפוחים והקינמון בתנור, תגלו שאי אפשר לעמוד בפני החום והניחוחות המעלפים שעוטפים את הבית שלכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
להכנת שטרודל תפוחים לעצלנים, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 4-5 תפוחים בינוניים (כמו גרני סמית או דודדינג)
- 100 גרם של חמאה (חמימה)
- 150 גרם של סוכר (אפשר לשחק עם הכמויות בהתאם להעדפתכם)
- 2-3 כפות קינמון (מכירים את הריח הזה? מדהים!)
- 1 חבילה של בצק פילו (אם אתם מתעצלים, אפשר לקנות במעדנייה)
- חצי כוס אגוזי פקאנים קצוצים (לא חובה אבל מוסיף טעם אגדי)
- 1 ביצה (למברשת על הבצק)
- אבקת סוכר לפיזור מעל (אחרי האפייה, למראה מושלם)
- שמעו, אתם גם יכולים לשים כמה צימוקים או משמשים מיובשים – אם אתם בקטע של טעמים משגעים!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית של השטרודל הזה, החליפו את החמאה בשומן קוקוס והשתמשו בחלב אגוזי קשיו במקום ביצה. גם כאן תשמרו על הטעמים הממכרים!
שלבי ההכנה
ומכאן, אל ההכנה המושלמת. אנחנו בהחלט ממתינים עם העטיפות המסובכות! כולם יוכלו להכין את זה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקולפים ופולטים את התפוחים ומניחים אותם בקערה גדולה.
- מוסיפים לתפוחים את הסוכר והקינמון ומערבבים עד שהתפוחים מצופים היטב.
- במחבת, ממיסים את החמאה עד שהיא נמסה לגמרי.
- לוקחים שולי דף פילו, מרימים את רבע מהדף ומברישים אותו בחמאה המומסת. עושים זאת עם כל השכבות – 4-5 שכבות.
- שמים את התפוחים במרכז הבצק הפילו, מוסיפים אגוזי פקאנים אם בחרתם.
- בוחרים קצות הבצק, מקפלים ומגלגלים סביב התפוחים, מברישים שוב בחמאה מעל.
- אופים במשך 30-35 דקות או עד שהשטרודל מזהיב ויש לו צבע מרהיב.
- לא לשכוח לפזר מעל אבקת סוכר לאחר שהשטרודל התקרר.
- חתכים למשולשים ומגישים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן, שלא ניתן למצות את כל האפשרויות להיות יצירתיים. אפשר להוסיף קמצוץ של גזרים קצוצים לתערובת התפוחים או לשדרג את השטרודל עם שוקולד מריר קצוץ שיביא עונג טעים בטירוף. אם אתם בקטע של דברים פיקנטיים, קמצוץ של ג'ינג'ר קצוץ יעשה פלאים. אתן לכם טיפ נוסף: שימו קמצוץ של מים עם תפוחים – זה יוסיף עסיסיות משגעת!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את התפוחים באגסים?
כן, זה אפשרי! אגסים יהיו מעט מתוקים יותר, אבל זה יכול להיות טעים לא פחות.
האם אפשר להכין את השטרודל יום מראש?
בהחלט! קחו בחשבון שאחרי האפייה השטרודל מאבד מעט מהקריספיות, אז אם תרצו לשמור על הפריכות, כדאי לאפות יום לפני ההגשה.
מה ניתן לשים במקום חמאה?
כפי שציינו, ניתן להשתמש בשמן קוקוס או אף בנטור פוד. עדיף ללכת על אפשרות שהיא בעלת טעמים עשירים.
איך מצפים את השטרודל?
אבקת סוכר היא הדרך הקלאסית, אבל אפשר גם לשים קצפת!
האם ניתן להוסיף טעמים נוספים לשטרודל?
בהחלט, ערכו ניסויים עם טעמים כמו וניל או רחת לקול.
האם ניתן להקפיא את השטרודל?
כן, אך נמליץ להקפיא אותו לפני האפייה כדי לא לאבד את הפריכות.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את השטרודל?
שמרו אותו במקום יבש במיכל סגור.
האם השטרודל יכול להיות פרווה?
כמובן, כל עוד תחליפו את החמאה בשומן קוקוס.
כמה מנות ניתן להכין משטרודל אחד?
השטרודל הזה יספיק ל-6-8 מנות, תלוי בחתכים שלכם!
איך יודעים שהשטרודל מוכן?
חפשו צבע זהוב וקריספי – באמת שזה כל כך טעים, שאתם רוצים להתעלף.
אז אם אתם מוכנים לקחת את השטרודל המדהים הזה על עצמכם, אני ממליץ לכם לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים! אין דבר יותר כיף מלראות שמישהו נהנה מהקינוח הזה. שיהיה רבה בהצלחה ובתיאבון!