תפוח אדמה מדורה עם מלח גס שהכול אוהבים

תפוח אדמה מדורה עם מלח גס – מתכון אגדי

ממש בא לי לדבר על חוויות מוכרות של לילות קיץ מרהיבים, שבהם כל המשפחה מתאספת סביב המדורה. כמה ענני עשן נושרים, צלילי השיחה והצחוק עולים באוויר, וברקע ריחות מתוקים של תפוחי אדמה שנצלו לאט לאט. אי לכך, אני רוצה לשתף אתכם במתכון המדהים הזה – תפוח אדמה מדורה עם מלח גס – פשוט, קל וממכר. מדובר במנה שמשמחת לבבות וגם חושים, ובזמן המתנה המרגש להתרבות הזו, אתם רק תמתינו לראות כיצד תפוחי האדמה הקטנים יחזירו לכם באותו רגע את התחושה של ילדות. אז בואו נצלול יחד לעולם הגלוי והנפלא של טעמים, טקסטורות ורגשות, ונגלה איך להכין מנה משגעת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את תפוחי האדמה המושלמים הללו, אנחנו זקוקים למרכיבים פשוטים, אך כאלה שיבטיחו לנו את הטעם הכי טעים שיש. אז רשימת המרכיבים לא גדולה, אבל האיכות שלה מבטיחה תוצאה מרהיבה.

  • 4-6 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים
  • מלח גס לפי הטעם
  • שיניים פירורי עץ (כמו רבע כוס)
  • שמן זית – 2 כפות (אם רוצים)
  • לימון – למי שאוהב טאץ' נוסף

מרכיבים חלופיים

בשנים האחרונות התחלתי לשחק עם תת-קטגוריות של מרכיבים כדי לשדרג את המתכון המדהים הזה. למשל, אם מישהו מהקהל בעניין גרסה טבעונית, אפשר לשדרג עם שמן קוקוס במקום שמן זית, או להשתמש בתפוחי אדמה מתוקים למי שמחפש טעם מרענן. כמובן שאם אתם בעניין דל פחמימות, אפשר לשקול להשאיר מהם רק מעט. כמו כן, במידה ואתם רוצים להוסיף חריף, כמה פלפל חריף שטוח גם עושה את העבודה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב טריאקי מתכון – Secret שיגלה לכם את הטעם האמיתי

שלבי ההכנה

עכשיו הגיעה השעה לכל מה שקשור בהכנה! אין יותר מדהים מהמדריך שלב אחר שלב להכנה המקצועית של תפוחי האדמה שלכם. אחר כך, הם הולכים להיות מושלמים ומוצלחים, והשיח שלכם עם החברים הולך לעלות אין סוף!

  1. לשטוף היטב את תפוחי האדמה במים קרים, להסיר כל דבק של אדמה.
  2. בעזרת מזלג, לדקור כל תפוח אדמה מספר פעמים.
  3. לשפוך מעט שמן זית אם רוצים, ולמרוח אותו בעדינות על תפוחי האדמה.
  4. לפזר מלח גס באופן אחיד סביב תפוחי האדמה, כדי שכל ביס יהיה וואו!
  5. לשמור את השיניים פירורי העץ במים במשך כעשר דקות.
  6. לקחת את השיניים ולהניח בעזרת שאיבה או מסננת סביב תפוחי האדמה.
  7. להניח את תפוחי האדמה באש החזקה, בטמפרטורות גבוהות.
  8. לבשל לכל הפחות 40 דקות, עד שיתרככו לחלוטין.
  9. לפני הוצאתם מהמדורה, ניתן לסחוט מעט מיץ לימון מעל – זה באמת שדרוג!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

לחצו על הכמה רעיונות בלתי נגמרים לשדרוגים! אפשר להוסיף גבינה מגורדת מעל לטעם משגע! או לשים על זה רוטב ברביקיו לתחושה קראנצ'ית. חבורה שאוהבת פיקנטי יכולה לפזר מעל את שברי הצ'ילי היבש, שאם יש לכם גם שיהיה שם יומולדת – מדהים! ואם מתחשק לכם חלופה קלילה, אפשר להכין סלט ירוק בתוספת חלבון כמו חזה עוף צלוי.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את המנה בתנור במקום במדורה?
בהחלט! במקום המדורה, ניתן לשים את תפוחי האדמה בתנור מחומם ל-200 מעלות. צלייה תארך מעט יותר, כולי 60 דקות, אבל התוצאה רכה ונפלאה.

כיצד אדע אם תפוחי האדמה מוכנים?
כדי לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים, אפשר לדקור אחד מהם בעזרת מזלג. אם הוא מתקבל רך ונקלף בקלות, אפשר להוציא אותם מהאש.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לגלות מתכונים לאוכל שישנו לכם את הארוחה!

יש למישהו בעיה עם מלח? מה האלטרנטיבה?
אם לא אוהבים מלח, אפשר להשאיר אותו מחוץ לעניין. יש גם למי כמובן סולידי גס, אבל יש גם לשים בשום מקרה תיבול אחר למי שצריך, כמו תיבול עשבי תיבול.

מה הסוגים השונים של תפוחי האדמה שטובים למטרה זו?
אפשר להיעזר בתפוחי האדמה ההולנדיים המוצקים במיוחד כפי שבחיים כדאי לשים אך תמיד יהיו הכחולים, לאו דווקא של ייבול אלא טעמים מתקבלים באופן אחיד.

מה כדאי לי להגיש עם התפוח אדמה?
יופי לראות ששאלותיכם משלימות את המנה, תוספות מוצלחות הן המבורגר, סלט, את חזה העוף וגם דגים צלויים.

איך ניתן לאחסן את התפוחי אדמה המוכנים?
נשארה מנות נוספות? ללא בעיה! הכיבוד יכול להיות בכלים אטומים במקרר למשך 3-4 ימים. חממים בזהירות לפני ההגשה.

מה קורה אם אני מכין על מנגל?
הנה אחלה של טריק! מנגל על פחמים הוריד בבעד ההשחמה להיות מדהים. מנגל על גז? – חייך! אליו פחמים כמובן יניבו תוצאה אוטנטית אחרת.

האם מנה תוקפת נויגים בכל הקיץ?
בהחלט! זה הקיץ שלנו נראה גישות נפלאות ליומולדת או גינה בקייטרינג של גרילים!

מה אני יכול להוסיף לתפוחי האדמה במינימום קמח?
בהחלט! הוסיפו עדות כוסמת, חומוס מבושל או תרמילים עם טגיעי לפני שמוציאים מהמים.

אפשר להכין מנה מראש?
כמובן! שלב ההכנה מתבצע לפני זמן והמבט על תפוחי האדמה מקדש גם בימים הקרים – אז זה מהנמנע שלך.

ובאמת, זה כבר לא לקח אתכם על שעורכם, רק תראו כמה עונג תגיעו לירוק, פרוטים ותובנות בפייסבוק! שתפו את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם, שיענו בעצמם על הדרך להנאה של קיץ!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט גזר מתכון קל ובריא שכולם יתאהבו בו

Scroll to Top