זכאות לקנאביס רפואי

ידוע והתגלה במחקרים כי ישנה תועלת רפואית ברורה לשימוש  בקנאביס עבור החולים. יחד עם זאת, מבחינת משרד הבריאות לא מדובר בתרופה ככל התרופות. מכיוון שעל פי פקודת הסמים, קנאביס מוגדר כסם לא חוקי, עבור החולים יש לפעול על פי נוהל מסודר שמסדיר זכאות לקנאביס רפואי. בהתאם להחלטות ממשלה תקפות, הוגדרו נהלים, שעליהם אחראית היחידה לקנאביס רפואי. בין יתר תפקידיה, היא זו שמחליטה מתי ובאילו מקרים פרטניים, יקבל חולה זכאות לקנאביס רפואי, באופן שיביא עימו תועלת רפואית. 

לאילו חולים ישנה זכאות לקנאביס רפואי

מעת לעת, מתווספות מחלות שונות, אשר נמצא כי מגיבות לחומרים הפעילים של קנאביס רפואי. על פי פרסומי משרד הבריאות, בהתאם להמלצות גורמים רפואיים ובהתאם לסימפטומים שמהם סובלים החולים, ניתן לאשר קנאביס במחלות נוירולוגיות. למשל, חולי פרקינסון ואפילפסיה שתרופות מרשם לא הועילו די הצורך, יוכל לבקש ולקבל זכאות לקנאביס רפואי. גם חולי קרוהן וקוליטיס עשויים להיות מטופלים באופן זה עם תוצאות מוצלחות, וכן מטופלים במרפאת כאב,. באותו אופן, גם במצבים רגשיים מסוימים, עם דגש על פוסט טראומה וכדומה, ניתן יהיה לממש זכאות לקנאביס רפואי. חולים שסובלים מכאבים עזים ביותר, חולים אונקולוגיים ובמחלות מסוימות של מערכת העיכול, נמצא כי קנאביס יוכל להועיל. 

מהו הכלל במימוש הזכאות 

אחד הכללים היסודיים שיובאו בחשבון לפני אישור הזכאות להוצאת רישיון לקנאביס רפואי הוא מצבו של החולה לצד השפעות תרופות קודמות. רק במידה וטיפול רפואי מקובל לא הועיל או לא הועיל במידה מספקת, יוכל החולה להגיש בקשה לקנאביס רפואי. יש להוסיף כי ככלל, משרד הבריאות לא ממליץ על שימוש בקנאביס עבור חולים שסובלים או סבלו ממצבים פסיכוטיים, מהפרעות חרדה מאובחנות, מחלות פסיכיאטריות או רקע של התמכרות. 

 

כתוב/כתבי תגובה