כל האמת על עששת הבקבוק

כל האמת על עששת הבקבוק

אחד הגורמים העיקריים לכך שהשיניים שלנו ניזוקות היא עששת, מדובר בבעיה נפוצה מאוד, אשר על פי הערכות 40 אחוז מהילדים מתמודדים איתה ברמות שונות, ואם לא מקפידים על טיפול נכון אצל ד"ר בניאל www.dr-anat.co.il, אזי שזה יכול להוביל לבעיות רציניות בשיניים, כאבים ונזקים משמעותיים.

אחד הגורמים לעששת, לפחות בקרב ילדים, זו עששת בקבוק. מדובר על תופעה מוכרת בקרב תינוקות וילדים ששותים מבקבוק, תופעה זו מתרחשת כתוצאה מצריכת שתייה מתוקה, שתייה שמכילה סוכר מבקבוקים. כך למשל, כאשר האם מניחה את התינוק במיטה עם בקבוק או כאשר הוא משמש אותו בתור מוצץ, החיידקים שעל הבקבוק נוגעים בשיניים הקדמיות וגורמים לחורים. החיידקים יכולים להגיע בצורות שונות, בין אם זה ישירות מהאם לתינוק ובין אם זה דרך הבקבוק, דרך הפטמה שלו, או דרך כפית התינוק שהיא מכניסה לפה שלה ואז לפה של התינוק.

צריך להבהיר שתי נקודות במקרה של עששת הבקבוק. ראשית, אם התינוק לא מקבל מספיק כמות של פלואוריד, זה יכול להוביל לעששת. שנית, גם במקרה של שיניי חלב, שיניים שאמורות ליפול ולהתחלף עם שיניי קבע, ניתן לספוג עששת מבקבוק. לכן חשוב להקפיד על שימוש נכון ונקי בבקבוק בכל מצב.

צריך לומר, אם לא מקפידים על ניקיון של הבקבוק מצד אחד, ומצד שני הימנעות ממצב בו משתמשים בבקבוק במשך זמן ממושך, אזי שעלולה להיווצר עששת כאמור, וזו עלולה להשפיע לאורך זמן על שיניי התינוק. על כן, חשוב מאוד להקפיד על כך שהדברים יתבצעו בצורה נכונה ובריאה כבר מהשלבים הראשונים בהם משתמשים בבקבוק או כפית, עד לשלבים מתקדמים יותר, כמובן.

על מנת להימנע מעששת, יש לנקות היטב את הבקבוק וכל אמצעי אחר בו משתמשים, בין היתר, יש גם לוודא שלא מספקים לתינוק משקאות מסוכרים וממותקים מדי, דבר שגם יכול לעזור בכך שאנחנו נמנע ממנו את "התמכרות" למשקאות שכאלה בעתיד.

בכל מקרה, יש לוודא שהתינוק משתמש כל הזמן בבקבוק ומוצץ נקיים לגמרי, ולא לטבול אותם בחומרים ממותקים ולא להשאיר אותם מלוכלכים מבשביל שלא ייגרם לו שום נזק בשיניים.

כתוב/כתבי תגובה