עקירת שיניים כירורגית היא הליך נפוץ ברפואת שיניים. זה מבוצע בדרך כלל על ידי רופא שיניים או כירורג פה. התהליך כולל הוצאת השן מהשקע, וניתן לעשותו עם או בלי הרדמה. כאשר משתמשים בהרדמה, היא גורמת לאיבוד הכרה ולהקלה בכאב. עם זאת, תהליך זה יכול לגרום גם לתופעות לוואי כמו בחילות והקאות. יתרה מכך, ישנם מקרים שלא ניתן לבצע עקירת שיניים כירורגית ללא הרדמה עקב סיבות רפואיות כמו חוסר אספקת דם לפיו של המטופל.
תהליך עקירת שיניים כירורגית:
עקירת שן היא הליך כירורגי המסיר שן אחת או יותר מהחניכיים. זה נעשה בדרך כלל כדי להקל על כאב, זיהום או סיבוכים אחרים. ניתן לחלק את תהליך עקירת השיניים לשלושה שלבים: 1) רופא השיניים מעריך את המצב ומחליט אם יש צורך בעקירה
2) אם יש צורך בעקירה, רופא השיניים ישתמש בדרך כלל בחומר הרדמה מקומית לפני עקירת השן
3) לאחר עקירת השן, תבוצע סתימה זמנית המקום שלו עקירות שיניים מבוצעות בדרך כלל על ידי רופאי שיניים ומנתחי פה.
עבור ילדים, עקירה עשויה להיעשות על ידי רופאי שיניים לילדים כלליים. במקרים מסוימים ניתן להגיע לתוצאה הרצויה גם באמצעות סוגים אחרים של רופאים מוכשרים כמו רופא עיניים או כירורג פה ולסת. רופא השיניים גם יפנה לפעמים את המטופל למומחה על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר לצרכיו המיוחדים. חלק מהמטופלים מעדיפים לא לעקור את השן שלהם כי הם מרגישים שזה יפגע יותר מדי עצם או עצבים סביב השן שלהם, בעוד שאחרים רוצים יותר מזה מטיפול שורש ויבחרו לעקור להם את השן.
ישנם סוגים רבים ושונים של עקירות שיניים כירורגיות:
– סטנדרטי: הרופא מבצע חתך בחניכיים ומסיר את השן הפגועה או החולה באמצעות אזמל ומלקחיים; סוג זה של מיצוי נעשה בדרך כלל כאשר אין סיכון לנזק לרקמה הקרובה.
– פתוח: סוג זה של חילוץ מצריך ביצוע יותר מחתך אחד וכן שימוש במסור כדי לחתוך שורשים שעלולים להיות נוכחים; ניתן להשתמש בסוג זה של עקירה מכל מספר סיבות כולל כאשר ישנן שיניים רבות עם שורשים או לעיקור שיניים שנשברו.