הורים רבים מעוניינים לנקב את אוזניה של התינוקת שלהם, על מנת שהיא תוכל לענוד עגילים כבר בשלב מוקדם. יש הסבורים שכך אפשר לחסוך מכן את הכאב בשלבים מאוחרים יותר. יש גם הסבורים שאם הן ינקבו את אוזניה בגיל מוקדם, ייחסך ממנה הטראומה שבפעולה, דבר שיכול להרתיע אותה בעתיד מפעולות דומות, אם היא תרצה לנקב עוד חורים בשביל לענוד יותר מעגיל אחד באוזן.
אך לפני שניגשים לבצע פעולה כזו באמצעות מכשיר לניקוב חורים באוזניים, צריך לדעת כמה וכמה דברים. רצוי מאוד לקרוא חומר מקצועי בנושא, רצוי מאוד להתייעץ עם רופא, ולא פחות חשוב, מוטב לא להתייחס לכל דעה שקוראים ברשת חברתית או פורום, שכן הרבה פעמים מה שנכתב שם, איננו בהכרח נכון ואיננו בהכרח מדויק לגמרי.
ברמת העיקרון, רופאים לא פוסלים אפשרות של ניקוב אוזניים לתינוקות כבר מגיל צעיר ושימוש בעגילי ניקוב, אין בכך סיכון רפואי, בריאותי. מה שכן, במדינות רבות נהוג לנקב את האוזניים רק אחרי שהתינוקת קיבלה את שלושת הסבבים של החיסונים, קרי אחרי חצי שנה. אז גם אפשר לספק לה חיסון אנטי טטנוס, מה שמונע אפשרות לזיהום במקום.
מעבר לכך, הניקוב צריך להתבצע אך ורק על ידי אדם מיומן, מקצועי, שיודע את העבודה. זה לא משנה אם הוא ישתמש במחט או באקדח כפי שנקוב אצל מבוגרים, כל עוד הוא עושה את זה בצורה בטוחה, מקצועית וכל עוד הוא יודע בדיוק איך לגשת לעניין.
עוד נקודה חשובה, הניקוב צריך להתבצע בתנוך, שם האזור פחות כואב, וכן יש למרוח משחת אלחוש לפני הפעולה, בשביל למנוע כל סיכוי שאכן יכאב לתינוקת.
לגבי סוג העגיל, למעשה כמו במקרים של מבוגרים, יש להשתמש תחילה בעגילים קטנים, שטוחים, צמודים לעור. רצוי בעיקרון להשתמש בסוג עגיל זה כל הזמן, עד שהתינוקת תגדל. מומלץ לשים לב שהסוגר הוא איכותי וחזק, כזה שלא ניתן לתלוש, על מנת שהתינוקת לא תנסה להוציא אותו ובטח שלא תכניס אותו לפה שלה בטעות, שכן אז היא עלולה לבלוע אותו, כפי שאנחנו יכולים לתאר לעצמנו.