מספרי הנדבקים בקורונה, עולים ומאמירים, אנחנו שומעים יותר ויותר על מקרים במדינות אחרות ולצערנו נחשפו גם מספר מקרים בארץ. לכן עולה השאלה, איך אנחנו אמורים להתגונן מול הנגיף.
נגיף הקורונה
אין ספק ששנת 2020 תיזכר כשנת הקורונה. הנגיף אשר להתפשט בסין בתחילת השנה, עושה שמות ועם הזמן הגיע גם אל מדינות אחרות דרך אנשים שביקרו בסין או באו במגע עם תושבי סין שנדבקו בנגיף. לאחרונה שמעו כי חולה ראשון של קורונה התגלה בישראל. מה שאומר, גם אנחנו צריכים להיות מוכנים, גם אנחנו צריכים לדעת, איך להגן על עצמנו מפני הנגיף.
לפני שאנחנו נציג מספר נקודות, כיצד להגן על עצמנו מפני קורונה, חשוב להדגיש את המובן מאליו. יש להתעדכן כל הזמן, להקשיב להוראות של משרד הבריאות, וחשוב מאוד לא להיכנס לפאניקה. אומנם מדובר בתופעה לא נעימה ובכל זאת, אין זה אומר שצריך לשנות את שגרת החיים ובוודאי לא להפסיק אותם.
כיצד אפשר להתגונן מפני קורונה?
כידוע, אין עדיין חיסון לנגיף הקורונה, אף על פי שישנן לא מעט חברות שעובדות קשה מאוד בשביל להפיק חיסון כזה וכמה שיותר מהר. לכן אנחנו צריכים להקפיד על כללים מסוימים בשביל להגן על עצמנו, מבלי להשתמש בחיסונים או אמצעים אחרים שיכולים לעזור לנו בכך.
הכללים הם די פשוטים, עלינו להימנע משהייה לצד אנשים שיש להם את הנגיף, אנחנו צריכים להקפיד על רחיצת ידיים, יש להימנע מנגיעות במקומות מלוכלכים, יש מדינות בהן קיימת המלצה להימנע מלחיצות ידיים או מגע אחר שעלול להעביר את הנגיף מאחד לשני. כמו כן, רצוי להקפיד שלא לגעת בעיניים, באף ובפה שלא לצורך ובטח לא כשהידיים אינן נקיות. חשוב גם לאוורר היטב את החדרים.
כפי שאנחנו יודעים, משרד הבריאות גם הודיע שיש להימנע מטיסות לא הכרחיות, כאשר ישנן אזהרות מסע לסין, תאילנד, דרום קוריאה וכן לאיטליה. חברות תעופה רבות ביטלו את הטיסות שלהן אל אותם יעדים עד אשר ישתנו ההוראות, ועל כן מי שטס למדינות שכונות וחוצה את הגבול, צריך לדעת, שיהיה עליו להיכנס לבידוד כשיחזור לארץ.