מבלי להכיר אתכם באופן אישי, אפשר לנחש כי גם אתם לא הייתם מוכנים להתפשר על איכות ההליכה שלכם – חלקה, נעימה ונטולת כאבים. לשמחתכם, אין כל סיבה שתתפשרו!
כיום מוצעים שלל פתרונות איכותיים המקלים על כאבים, פציעות או ליקויים במבנה של כף הרגל.
אחד הפתרונות המוצעים – המדרסים. הודות להם, ניתן להקל את עומס משקל הגוף על כפות הרגליים, ולהפחית משמעותית את הכאבים שאתם חווים בזמן הליכה או פעילות גופנית.
לצד המדרסים "הקלאסים" ישנם מדרסים ביומכניים. ישנן תכונות שהם חולקים עם המדרסים הרגילים, אך הם מאופיינים גם בתכונה ייחודית: הם מעצבים את כף הרגל ומשנים בה עיוותים וליקויים הפוגעים באיכות ההליכה. עם הכנסתם לנעליים, ניתן ליהנות מתנועה זורמת, גמישה ונוחה יותר, זאת הודות לתמיכה שהם מעניקים ולתיקונים אותם הם מבצעים תוך כדי הפעילות.
המדרסים הביומכניים: תמיכה לכף הרגל והרבה מעבר
אחד ההבדלים המשמעותיים ביותר בין המדרסים הרגילים לאלו הביומכניים, הוא המבנה שלהם:
- המדרסים הביומכניים מציעים שינויי מנח, כאשר המטרה היא שכף הרגל תתאים את עצמה למבנה המדרס ולהפך.
- מדרסים רגילים הידועים כמדרסי מדף, מגלים גמישות גדולה יותר אך מנציחים את הבעיות שיש בכף הרגל: המדרסים מעוצבים ומשתנים תוך כדי תנועה ובהתאם למבנה כף הרגל.
המדרסים הביומכניים מגלמים בתוכם מטרה ברורה: לשנות את התנועה הטבעית והקיימת של כף הרגל. הדרך לעשות זאת? עם שינוי המנח שלה.
איך תבחרו גם אתם את המדרסים האיכותיים ביותר?
אפשר להתווכח מה חשוב יותר: המדרסים בעצמם או המקום ממנו רוכשים אותם. התשובה אגב, לא תפתיע אתכם: ישנה חשיבות מכרעת גם לאיכות המדרס וגם למכון ממנו אתם רוכשים את המדרסים. הסיבה היא שלפני רכישת המדרס, נדרשות בדיקות מעמיקות במטרה להתאים את המדרס הנכון והמומלץ ביותר. מבלי שמתבצעות בדיקות שכאלו, לא באמת יהיה ניתן לשדך לכם פתרון איכותי ומותאם אישית בדמות מדרסים ביומכניים מומלצים.
כיום יש בישראל מספר מצומצם של מעבדות תנועה מתקדמות המאפשרות ניתוח תלת מימדי של תנועת הנבדק. המעבדות מנתחות באמצעות מספר מצלמות את תנועת הנבדק והמנחים הביו-מכאניים של המפרקים השונים ומאפשרות לאתר ליקויים בזמן אמת.
איך מתבצעת התאמת המדרס הביומכני?
- ראשית, יתבצע מולכם תשאול קצר שמטרתו להכיר אתכם: מאילו כאבים אתם סובלים, מהו אופי הכאב, איזו פעילות גופנית אתם מבצעים, מהי תדירות הכאב והאם עשיתם בעבר שימוש במדרסים? כל אלה ישפכו אור לקלינאי (מי שבודק אתכם) על מנת לבצע בדיקת התאמה יסודית.
- אופי התנועה שלכם. כל אדם מאופיין בתנועה אחרת ויציבה אחרת, שיכולות להשפיע במידה כזו או אחרת על הצורך במדרסים. אופי התנועה יכול להיות מושפע גם מסוג הפעילות הגופנית ולכן יש לבדוק אתכם במצבים ובמנחים שונים.
- אורח החיים שלכם נלקח גם הוא בחשבון: אופי העבודה שלכם, התדירות בה אתם מבצעים פעילות גופנית, האם השגרה שלכם מבוססת על הליכות רבות, האם אתם לוקחים חלק בפעילות גופנית מקצועית?
בסופו של דבר, המדרסים אמורים להטיב עמכם ולשפר את איכות חייכם. לכן, כדאי בהחלט לתת חשיבות למספר דגשים: המדרסים חייבים לאפשר לכם תנועה משוחררת וטבעית במקרים של כאבים המדרסים גם אמורים להפחית משמעותית את הכא ולהעניק לכם תמיכה ולעודד יציבה נכונה. זכרו כי מדובר על השקעה למספר שנים, אי לכך ובהתאם לזאת ישנה חשיבות רבה לאיכות המדרסים ולאופן בו הם ישרתו אתכם.
מה הדרך לבחירת המדרסים המומלצים ביותר?
- תערכו את כל הבדיקות הנדרשות לטובת התאמת המדרס האופטימלי לכם
- שימו לב כי בודקים אתכם אנשי מקצוע מומחים ומנוסים
- תבצעו בדיקה מעמיקה המבוססת גם על בחינת המנח הביומכאני
- ערכו את הבדיקה בשעות הערב, לאחר שדרכתם על הרגל במהלך שעות היום.
- תבחרו מדרסים שקיבלו את רישיון משרד הבריאות
- אל תתפשרו על אחריות, מדובר על מוצר יקר ערך וככזה צריך להיות אתכם מספר רב של שנים. ההמלצה היא אחריות של שלוש שנים ויותר.