הרטבות לילה נחשבות לאחת התופעות השכיחות ביותר בילדים, אך למעשה הן אינן נחשבות כלל לתופעה שיש לטפל בה עד לגיל 4 – 5. רק כשהילד מגיע לגיל 4 או 5, הוא מתחיל לראות את ההבדלים בינו לבין יתר הילדים שנשארים יבשים לכל אורך הלילה. בשלב הזה, הילד מתחיל להרגיש נבוך כתוצאה מכך, ונוצרת בו מוטיבציה לטפל בבעיה במטרה למגר אותה סופית מחייו. רק לאחר שהילד הבשיל לכדי ההבנה הזאת והביע עניין מפורש בתהליך, ניתן להתחיל לטפל בהרטבות הלילה שלו בקליניקה של ד"ר קובי שגיא. אך לפני תחילת התהליך, יש צורך לעבור בדיקות רפואיות מקיפות על מנת לשלול בעיות רפואיות רציניות יותר. אומנם רוב הרטבות הלילה נוצרות כתוצאה משינה עמוקה מידי או תחושות של פחד, לחץ וסטרס, אך ישנם מקרים בהם הרטבות לילה מעידות על מחלות מסובכות יותר, כגון סוכרת.
ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא מסבירים לגבי הרטבות לילה ובדיקות רפואיות שיש לבצע
ד"ר קובי שגיא מזכיר לנו, שקודם כל, כדאי לזכור כי הרטבת לילה היא תופעה שכיחה ונפוצה ביותר, כך שאין צורך להיכנס ללחץ או לחרדה. לרוב הילדים לוקח זמן ללמוד להתאפק בשעות הלילה, הם צריכים ללמוד לקשר בין השלפוחית המלאה שלהם לבין הצורך לקום לשירותים. חשוב לזכור גם, כי חלק גדול מהילדים נגמלים מההרטבות הליליות בצורה עצמאית, גם ללא שום צורך בטיפול. אך ברגע שהילד מתחיל לחוות קשיים חברתיים או נפשיים בגלל ההרטבות הליליות, מומלץ להתחיל בטיפול מסודר כדי לשפר את הביטחון העצמי שלו ואת ההרגשה הכללית. השלב הראשון שיש לבצע, הוא לעבור בדיקה רפואית מקיפה. חלק מהילדים סובלים מהתופעה בגלל התפתחות לקויה של שלפוחית השתן, כלומר השלפוחית קטנה מידי ביחס לגיל של הילד או לחילופין השריר ששולט בכיווץ והרפיית השלפוחית לא מספיק מפותח. כמו כן, ישנם מקרים נדירים יותר של היצרות בפתח השופכה או בעיה עצבית בכיס השתן.
לסיכום, כל ילד שמתחיל בתהליך של גמילה מהרטבות לילה אצל ד"ר קובי שגיא, חייב לעבור בדיקות רפואיות על מנת לשלול בעיות רפואיות או מחלות רציניות יותר המסתתרות מאחורי ההרטבות. רק לאחר שכל הבדיקות יוצאות תקינות, יש טעם להתחיל בטיפול התנהגותי.