אחד המינראליים החשובים ביותר לגוף האדם, הוא אבץ. מדובר במינרל חיוני לצורך שיפור מערכת החיסון שלנו, לצורך ריפוי, וכן על מנת לשמר את חוש הטעם והריח שלנו. מעבר לכל זה, יש לאבץ חיוניות רבה בכל מה שקשור לתהליך התפתחות וצמיחה, החל משלב בו אנחנו נמצאים בבטן אימנו וכן בשלבי הילדות וההתבגרות.
לכן רופאים לצרוך אבץ בכמויות מספיקות, זאת על פי הגיל שלנו. חשוב מאוד להקפיד על כך שלא נצרוך יותר מדי, שכן זה יכול לסכן אותנו. מצד שני, זה גם חשוב לא לצרוך מעט מדי, אז יהיה מחסור. בדרך כלל, זה יקרה אם אנחנו לא צורכים מספיק מזון שכולל אבץ או שהגוף שלנו לא סופג אותו בצורה נכונה.
לפני שנסביר מה הם הסימנים למחסור באבץ, כיצד אנחנו יכולים לדעת מתי זה קורה, חשוב לדעת כיצד אנחנו יכולים לצרוך אותו. כלומר, אילו מוצרי פארם או סוגי מזונות יכולים לספק לנו אבץ בצורה מספקת. מדובר בבשר בקר, אגוזים, דגני בוקר מעושרים, קטניות, ומרכיבים של דגנים מלאים. בעיקרון, ספיגת אבץ ממזון חי גבוהה וטובה יותר מספיגה דרך מזון צמחי, אך מי שאיננו צורך בשר, יכול בהחלט להסתפק גם בצריכה דרך דגנים.
איך מזהים מחסור?
ישנם כמה סימנים שניתן להבחין בהם, למשל, עיכוב בהתבגרות המינית ובעיות בתפקוד, פצעי עור, איבוד תיאבון, נשירת שיער, עיכוב בגדילה, שלשולים, תשישות וכן פגיעה בחוש הטעם. במקרים קיצוניים, זה יכול להתבטא גם בתשישות שכלית.
חשוב להדגיש, לא בקלות מגיעים למצב של מחסור באבץ. זה לוקח זמן ולכן גם אפשר לעצור את זה. בכל מקרה, כל מי שחושש שמא הוא מגיע לנקודה הזאת או שהוא נמצא בה, רצוי מאוד שיתייעץ עם רופא מומחה, וביחד יקבעו תוכנית כיצד לטפל במצב זה.
מעבר לסימנים הנ"ל, אפשר לזהות מחסור דרך בדיקות דם ומדדים שונים, אשר יכולים לתת השערות שונות, בין היתר על מחסור באבץ. גם אם לא רואים זאת באופן חד משמעי, הרי שהמדדים יכולים לתת תמונה שילמדו על המצב וכיצד יש להתמודד איתו.