חייל הסובל מפוסט טראומה בעקבות אירועים שהתרחשו במסגרת שירותו הצבאי, זכאי להכרה על ידי הצבא בתור נכה צה"ל. במקרה כזה, חייל פגוע, יכול לקבל הטבות ותגמולים ממשרד הביטחון.
אז איך תדעו אם מגיעה לכם הכרה ואיך מקבלים אותה?
הכרה בפוסט טראומה מהצבא – הליך מורכב
הליך הכרה בחיילים הסובלים מפוסט טראומה מהצבא על ידי משרד הביטחון הוא ארוך מאוד. הוא מסורבל יותר מהליכי נזיקין משפטיים אזרחיים, עשוי להימשך מספר שנים ולגרור את החייל הפגוע לאורך תקופה ארוכה, ללא סיוע כספי, לו הוא זקוק, לעיתים באופן נואש.
משום כך, סיוע של עו"ד צבאי בעל ניסיון והיכרות טובה עם התחום, הוא לעיתים חיוני, כדי לקצר את התהליך ולסייע לחייל לקבל את מה שהוא זקוק לו.
תנאים להכרה בפוסט טראומה מהצבא
כדי לקבל הכרה במצב של פוסט טראומה על ידי הצבא, חייל פגוע צריך לעמוד בשני תנאים עיקריים:
- החייל מאובחן עם פוסט טראומה או סובל מתסמינים של פוסט טראומה.
- ניתן להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין אירועים שהתרחשו במסגרת השירות הצבאי לבין מצבו הנפשי של החייל.
כדי לברר זאת, אגף שיקום נכים של צה"ל בודק היטב את עברו של התובע, כדי לבדוק אם המצב הנפשי הוא תולדה ישירה של אירועים שהתרחשו במסגרת השירות, או שהמצב התרחש בגלל אירועים שקרו מוקדם יותר בילדות. בנוסף, מתבצעת פנייה להערכה פסיכיאטרית מטעם האגף לשיקום נכים וכן ועדות רפואיות של משרד הביטחון, כדי לקבל החלטה סופית.
לסיכום, קבל הכרה לחייל הסובל מפוסט טראומה יכולה להיות תהליך מתיש ושוחק, בייחוד עבור חייל שנמצא במצב רגיש מלכתחילה. לכן, אל תישארו לבד! פנו לייעוץ מקצועי בהקדם! אנחנו כאן לרשותכם.
המידע באדיבות אתר https://www.hameiri-law.co.il/