כאשר בן משפחה הולך לעולמו, נדרש מכם כבני המשפחה והקרובים לטפל בהליך הקבורה באופן מהיר ככל האפשר. כיצד תוכלו לטפל בתהליך הקבורה על הצד הטוב ביותר ועם שמת דגש על הבאתו למנוחות בהקדם? להלן הפרטים.
בן המשפחה נפטר? זה מה שעליכם לעשות
כאשר בן משפחה הולך לעולמו נדרש לבצע הליך פרוצדוראלי אשר כולל בראש ובראשונה קבלה של תעודת פטירה. במידה ובן המשפחה נפטר בבית החולים, ניתן לפנות לגורמי המקצוע בבית החולים ולבקש את התעודה לצורך תחילת תהליך הקבורה אשר מתבצע באמצעות חברת קדישא אשר היא אמונה על הליך הקבורה. עם זאת, בשנים האחרונות ניתן לראות לא מעט אנשים אשר מחליטים להיקבר באופן חילוני, אולם גם כאן ישנה התערבות מצד קדישא ולכן חשוב לזכור זאת. לאחר שקיבלתם את תעודת הפטירה, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא – בחירת מקום הקבורה ובהתאם לכך גם בחירת מצבה. באמצעות מצבות מנחם ביאזי ובניו תוכלו לעבור את ההליך באופן מהיר וברגישות הראויה, וזאת בשל העובדה כי מדובר בחברה מקצועית אשר מספקת שירות אישי של בחירת מצבה בהתאמה אישית ואספקה מהירה במיוחד המתבצעת תוך זמן קצר לאחר שהבאתם את בן המשפחה לקבורה.
מהן העלויות הנדרשות מכם לצורך קבורה?
ביטוח לאומי הוא הגורם אשר משלם בעבור תהליך הקבורה, אולם במידה ותחליטו לקבור את בן המשפחה באחד מבתי הקבורות המבוקשים תידרשו לשלם סכום אשר יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים, וזאת בשל מיעוט מקומות קבורה. למעשה, לא מעט בתי קברות כמו בית הקברות טרומפלדור בתל אביב הפסיק לבצע קבורה בשל מחסור במקום ולכן אם תרצו לקבור את בן המשפחה שם, העלות יכולה להגיע ל 80 אלף ₪. במידה ובן המשפחה כבר רכש לעצמו מקום קבורה תידרשו לשאת בעלות של הקבורה עצמה אשר כוללת את העברת הגופה באמצעות אמבולנס וכן הליך קבורה דתי, ובמידה ובן המשפחה לא רכש חלקה ניתן להוזיל את העלויות באמצעות קבורה באמצעות קומות אשר נחשבת נכון ליום לדרך המקובלת לקבורה, בשל מחסור במקומות על האדמה.
תהליך קבורה מהיר
מאחר וע"פ הדת היהודית יש לקבור את בן המשפחה בהקדם האפשרי, ניתן לתאם מול הגורמים הרלוונטיים את הלוויה כבר באותו היום. נדרש מכם ליצור קשר עם בית דפוס לצורך הדפסה של מודעות אבל, וכן עדכון של בני המשפחה והחברים לגבי מקום הלוויה ולאחר מכן השבעה.