טיפול בפסולת רעילה – איך זה מתבצע?

בחלק זה נדון בטיפול בפסולת רעילה ובסכנותיה.

השלב הראשון בטיפול בפסולת רעילה הוא זיהוי הבעיה. זאת על ידי ניתוח אופי הפסולת, סוגה ותכולתה. השלב השני הוא לזהות את תהליך הטיפול המתאים לאותה פסולת. לבסוף, יש לציין כי ניתן לטפל בפסולת מוצקה כמו גם בפסולת נוזלית בהתאם לאופן ההשלכה שלה.

הבעייתיות בפסולת הרעילה

פסולת רעילה היא בעיה ענקית. ההערכה היא שיש יותר מ-8 מיליארד טונות של פסולת רעילה בעולם. וזו לא רק כמות הפסולת הרעילה המיוצרת, אלא גם הכמות שנוצרת מדי יום. ההערכה היא ש-80% מהפסולת הזו מגיעה למזבלות או בנהרות, אגמים או אוקיינוסים.

ישנן מספר דרכים לפינוי פסולת רעילה: באמצעות שריפה, שימוש בכימיקלים להשמדתה והובלתה למקומות בהם ניתן להשליך אותה בבטחה וללא זיהום הסביבה. עם זאת, לרוב המדינות אין מספיק כסף לשיטות סילוק אלו, ולכן הן בסופו של דבר צוברות כמות עצומה של פסולת רעילה שצריך להיפטר איכשהו.

ניתן לפתור בעיה זו על ידי טכנולוגיות מיחזור ומיחזור, אולם לטכנולוגיות אלו יש חסרונות משלהן כגון עלויות גבוהות, זמני אספקה קצרים וגישה מוגבלת לאנשים הזקוקים להן למטרות אחרות מלבד מיחזור (כגון בתי חולים). הנושא העיקרי בטכנולוגיית המיחזור

מה אפשר לעשות עם פסולת רעילה?

בימים עברו, פינוי פסולת היה משימה מאוד מסובכת וגוזלת זמן. הפסולת הועברה לאתר ההשלכה, שם הושלכה והושארה לריקבון. בעולם של היום, אין צורך בתהליך זה יותר שכן רוב הפסולת ממוחזרת או משמשת כחומרי גלם בתעשיות שונות.

עם זאת, לחלק מהמדינות יש עדיין מתקנים משלהם לסילוק פסולת רעילה שאינם יעילים במיוחד ועלולים לגרום לבעיות סביבתיות חמורות אם לא מנוהלים היטב. 

חשוב לטפל נכון בפסולת הרעילה כדי לשמור על איכות הסביבה.

הקליקו כאן לפרטים >>>

כתוב/כתבי תגובה