זה לא קל לילדים לראות את ההורים שלהם מזדקנים ומאבדים מהחיוניות שהייתה להם בעבר, לראות אותם מאבדים מהכוח שהיה להם במשך שנים רבות. מגיע להם להזדקן בצורה יפה ומכובדת. כיצד נוכל לסייע להורינו להזדקן בכבוד המגיע להם? אספנו כמה טיפים חשובים.
אל תשליכני לעת זקנה
אחת התופעות שמאפיינות את התקופה בה אנחנו חיים היא, שילדים שיש להם כבר משפחות משלהם, צריכים לטפל בהורים שלהם. זו תופעה שלא הייתה מוכרת בעבר, בגלל שתוחלת החיים לא הייתה גבוהה כמו היום, ועל כן הורים טיפלו בילדים, אך לא להיפך. היום ילדים מטפלים בילדים שלהם וגם בהורים שלהם. לשם כך חשוב שגם אתם תעשו צעד, בררו על ייפוי כוח מתמשך, שכן ייפוי זה יסייע לכם ולהוריכם באופן ניכר.
המונח ייפוי כוח מתמשך הוא מאוד מוכר ונפוץ בתחום של אפוטרופסות באופן כללי ובפרט כשמדובר על הורים-ילדים, משני הצדדים. אך אם במשך שנים רבות התייחסנו לנקודה זו מהצד בו הורים מחזיקים באפוטרופסות על הילדים, הרי שעם השנים, נוסף גם הצד השני למשוואה. לפני שנסביר מה זה ייפוי כוח מתמשך, חשוב לומר, שיש מקרים בהם הילדים מקבלים את זה מהוריהם, ויש מקרים בהם אין ברירה וייפוי הכוח מועבר אליהם על ידי בית משפט, מבלי שההורים בהכרח יכולים לסרב לכך.
מה זה בעצם ייפוי כוח מתמשך?
המשמעות של ביטוי זה הוא שאם ההורה לא יכול לטפל בעצמו ולא יכול לקבל החלטות בעצמו, יהיה נכון שאחד מהילדים יקבל ייפוי כוח מתמשך על מנת שהוא יוכל לקבל החלטות לגבי הטיפול בו. בין אם זה אומר, האם ההורה יטופל במסגרת מסוימת או לא, בין אם זה אומר האם ההורים יעברו טיפול רפואי, כיצד לנהוג עם הכסף של ההורים, כיצד לנהוג עם הרכוש והנכסים שלהם.
מן הסתם, בשביל לספק ייפוי כוח מתמשך אזי שעל ההורים להסכים לכך או שעל שאר המשפחה להסכים שיהיה גורם אחד שיטפל בהורים. הרבה פעמים נקבע שאחד האחים או האחיות מקבל ייפוי כוח, אך ההחלטות מתקבלות על ידי כולם. צריך להדגיש עוד נקודה, הרבה פעמים המונח ייפוי כוח מתמשך מתייחס גם לכך שאחד מבני הזוג לא נמצא במצב בו הוא יכול לקבל החלטות ואז הצד השני מקבל אפשרות לייפוי כוח, על מנת לקבל אותן עבורו.
אל תהיו אדישים, ובררו מבעוד מועד על אודות ייפוי הכוח, ולו כדי שתוכלו לקבל החלטות בעבור הוריכם ברגעים המשמעותיים ביותר.