איך לא להיות ביישן? 5 טיפים לביישן הכרוני

איך לא להיות ביישן? 5 טיפים לביישן הכרוני

ביישנות היא תופעה רווחת במיוחד שלרוב שמוגדרת כסוג של חרדה, תחושת מבוכה או חוסר נוחות מסוימת בסיטואציות חברתיות שונות. הביישנות מתקיימת באופן שונה בסיטואציות שונות בהתאם לכל בן אדם.

איך מתמודדים עם ביישנות?

בעזרת טיפול NLP ניתן להתמודד המחשבות וההתניות האוטומטיות שמזינות חרדה חברתית אצל הביישן. המטפל ינסה לחסום את הליכי מחשבה והאמונות המגבילות, וליצור רגשות חיוביים חדשים. כל זאת במטרה לנסות ולחוות סיטואציות חברתיות בדרך חדשה ניטרלית ונינוחה יותר מאשר בעבר.

טיפים להתמודדות עם ביישנות

ישנם כמה טיפים קלים וישימים שבעזרתם אפשר להתמודד בצורה טובה יותר עם השאלה איך לא להיות ביישן:

שפת גוף – כשאנחנו חשים נבוכים או חוסר נוחות שפת גוף היא יותר סגורה ומופנמת, ויכולה לפעמים לשדר שאנחנו לא מעוניינים בשיחה או לא חברותיים במיוחד. ולכן הקפדה על שפת גוף פתוחה ונינוחה יכולה מאוד לשנות את האווירה ולהפוך את הסיטואציה לידידותית יותר.

תשומת לב לסביבה – דרך מצוינת להתמקד פחות בתחושת הביישנות היא לנסות להסיט את תשומת הלב החוצה אל ההתרחשויות והאנשים בסביבה. למשל שאלה פשוטה בהתעניינות כנה באחר יכולה להתחיל נושא שיחה מאוד בקלות וכך להקל את האווירה.

תרגול מיומנויות חברתיות – ניתן להעלות מאוד את הביטחון ביכולת להתמודד בסיטואציות חברתיות לא מוכרות על ידי תרגול של מיומנויות חברתיות. לדוגמא אם מכירים מישהו מהנוכחים ניתן לחשוב על נושאי שיחה קודמים כדי לשפר את היכולת לתקשורת חברתית.

ביטחון עצמי – דימוי עצמי חיובי וביטחון עצמי גבוה מאפשרים לראות את עצמנו בצורה טובה וחיובית יותר. לכן עבודה על בניית הביטחון העצמי יכול מאוד להקרין החוצה ולהשפיע על האופן שבו תופסים אתכם אחרים.

דמיון מודרך ומדיטציה – היא אחת הדרכים היעילות ביותר להרגעת החרדה הרגעית שמתעוררת במצבים חברתיים, מה שמאוד עוזר להרגיש יותר בנוח בסיטואציות חברתיות

 

כתוב/כתבי תגובה