אם אתם מוצאים את עצמכם לא פעם ולא פעמיים נאבקים ביכולת לשמוע קולות, צלילים, שיחות ורחשים – ייתכן כי חלה ירידה ביכולת השמיעה שלכם, בעוד שכיום, ליקוי שמיעה הוא מצב פיזי שניתן לשפר.
אבל לפני שנמנה את הדרכים לשיפור – חשוב להכיר קצת את הסיבות לליקוי שמיעה ולהבין מה זה בכלל אומר.
אז מה זה ליקוי שמיעה?
מצב פיזי זה יכול להתרחש בשל מגוון סיבות, החל ממום מולד עד לירידה ביכולת השמיעה עקב הזדקנות, תאונה, מחלה, נטילת תרופות שאינן מתאימות, כמו גם בשל העדר ניקיון האוזניים בצורה נכונה. קראו בהרחבה, כאן.
האוזניים שלנו הבנויות בצורה של שבלול, או קונכייה, מתחלקות ל 3 חלקים המסייעים לנו לשמוע ולשמור על שיווי משקל, בעוד שהאוזן מבנויה מאוזן חיצונית, תיכונה ופנימית.
לכל אחד מחלקים אלה ישנו תפקיד, בעוד שהדרך לקלוט צלילים מתחילה באוזן החיצונית הקולטת גלי קול, ולאחר מכן מעבירה את הקול אל האפרכסת משם אל תעלת האוזן הגורמת לרעידה בעור התוף – מה שמאפשר להרגיש את עוצמת השמע ומכאן את גלי הקול.
תהליך זה נוצר גם בשימוש של האוזן הפנימית המהולה בנוזל מיוחד שיוצר גלים ומסייע להכיר את הצלילים.
מי שאוזניו נפגמו עקב תאונה – עלול לסבול מאבדן שמיעה. עם זאת כיום, באמצעות טכנולוגיות מתקדמות, ניתן לשחזר חלקים חושבים באוזניים ובכך לטפל בבעיות שמיעה.
מלבד ניתוח לשחזור חלקים באוזניים, איך עוד אפשר לשפר את השמיעה?
מי שירצה לטפל בבעיה ולהעלות את איכות חייו, יוכל להיעזר במגוון עזרים לשיפור יכולות השמע, החל ממכשירי שמיעה, עד לשימוש במגברים עבור מכשירי טלוויזיה ורדיו, שימוש בטלפונים עם מגבר, אוזניה לטלוויזיה Audiocare ובשאר עזרים מתקדמים שמסייעים לשמוע טוב יותר כל שיחה, תהודה וצליל.
את מכשיר השמיעה יש להתאים באופן אישי על ידי מומחים בתחום אביזרי שמיעה, תוך שחשוב תמיד לבצע אבחון מקצועי אצל רופא מומחה. באמצעות כל אלה תוכלו לשפר מאד את איכות חייכם ולחזור להיות אנשים פעילים, חברתיים ופחות בודדים!