איך להימנע מרשלנות רפואית?

רשלנות רפואית

מצד אחד אנחנו לא רופאים ולא יודעים לאבחן בעיה כזו או אחרת, אך מצד שני חשוב לזכור שגם לנו יש כוח לשמור על עצמנו מאותה רשלנות רפואית, מאותה טעות שעשויה לשנות את החיים. כיצד? ובכן אין צורך להפוך לרופאים, אך כן צריך לכבד את הרופא ואת דעתו, אך בו זמנית להציף סימני שאלה, לבחון חלופות, לוודא שמקבלים את מרב תשומת הלב ובאופן כללי חשוב להיות ערניים מתי השירות הרפואי לוקה בחסר, מתי מחסירים מידע, מתי הרופא אינו מרוכז, מתי לא מתייחסים אליכם ברצינות הראויה, מתי לא עוצרים לראות את האדם שמאחורי הסטטיסטיקה וכדומה – תשומת הלב שלכם עשויה למנוע רשלנות רפואית!

כבדהו וחשדהו

המציאות היא שהמערכת הרפואית עמוסה ולעיתים גם עייפה, כך שגם אם רופא מגיע כל יום לעבודה מתוך מטרה לעשות טוב, הרי שגם הוא אנושי, גם דעתו עשויה להיות מוסחת וגם הוא עשוי לבצע טעות. מכאן שתמיד יש לבחון את אופי הטיפול, ואף נחמיר ונאמר שתמיד יש להיות רגישים לטעויות. כמו כן, חשוב לדעת מהן הזכויות שלכם כמטופלים ובאותה נשימה ראוי להכיר את חובותיו של הרופא, כי מקרה של רשלנות רפואית אינו כה נדיר כפי שנוטים לחשוב. כך למשל נציין שרופא תמיד צריך להציע חלופות, להסביר בדיוק במה מדובר, להסביר מהן תופעות הלוואי והסיכונים שכרוכים בטיפול מסוים ובאופן כללי עליו לשמור על שקיפות מלאה. כאשר חשים שאין זה המקרה, אין להתבייש אלא לעצור ולהציף שאלות לצד דרישות.

שומר ראש

הורים רבים סומכים על הרופא שימליץ על תרופה כזו או אחרת עבור ילדיהם, ועל כן נציין שכאשר מדובר בטיפול רפואי שניתן לילדים, החובה לעמוד על המשמר גדולה פי כמה, וזאת כי הילדים תלויים בנו. מכאן שכל דבר יש לבדוק פעמיים. עוד נציין שהרבה פעמים מוטב שאתם ההורים תערכו מעקב משלכם, תרשמו מתי התחילה הבעיה, כמה זמן היא נמשכה, אלו תרופות ניתנו, מה הייתה התגובה וכדומה. מדוע? כי למרות שהכול כיום כביכול מתועד, לא תמיד הרופאים טורחים לעבור על ההיסטוריה הרפואית ולחבר בין הנקודות. כאן תפקידו של ההורה נכנס לתמונה – לעקוב, לבחון, לפקפק ולדרוש את הטוב ביותר, וגם אם המשמעות היא שצריך לחפש אחר רופא אחר או טיפול שונה, הרי שיש להשקיע זמן במחקר אישי.

6 טיפים שיסייעו לשמור על עצמכם

  1. מרגישים שהטיפול אינו ראוי? עמדו על שלכם!
  2. נמצאים לפני הליך רפואי? למדו עליו כמה שיותר.
  3. ספקו את מרב האינפורמציה הרפואית לרופא ותוודאו שהוא הפנים אותה.
  4. לא סומכים על הרופא הנוכחי? קבלו חוות דעת נוספת.
  5. וודאו שהמסמכים הרפואיים אינם מחסירים מידע.
  6. לפני בחירת רופא, מוטב לעשות שיעורי בית.

חושדים שחוויתם רשלנות רפואית? תפעלו!

עברתם טיפול רפואי ואתם חושדים שהנזק הנגרם הנו תוצר של רשלנות רפואית? ובכן אין לבכות על חלב שנשפך, אלא לדעת שלהבא צריך לבחון טוב יותר את הסיטואציה ואילו עתה יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית – אם על מנת לקבל פיצוי כספי ואם על מנת למנוע מאותה רשלנות לחזור על עצמה, וזאת כי הרבה פעמים המערכת הרפואית זקוקה לניעור, ולו לטובת כלל המטופלים. כאשר זה המצב יש לפנות בהקדם הניתן אל עורך דין שבקיא בתחום. עו"ד לרשלנות רפואית יבדוק ייתכנות ואת הסיכוי לצאת מנצחים. שנסכם? אומנם הרופא למד במשך שנים ובעל יכולות, אך רק אתם יודעים מה נכון עבורכם ועבור ילדיכם.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
שליחי פוריות
הפריה חוץ גופית (IVF) היא תהליך של הפריית ביצית מחוץ לגוף האדם במסגרת מעבדה. הליך IVF הנפוץ ביותר הוא...
קרא עוד »
אוק 27, 2022
מהי תסמונת התעלה הקרפלית?
תסמונת התעלה הקרפלית היא מצב המשפיע על העצבים והגידים בשורש כף היד, וגורם לכאב, חוסר תחושה, עקצוץ...
קרא עוד »
דצמ 09, 2022
הדפסת מודלים בתלת מימד ברפואה: התקדמות ויישומים
בשנים האחרונות, תחום הרפואה היה עד לשינוי מדהים עם כניסתה של טכנולוגיית הדפסת תלת מימד. היכולת לייצר...
קרא עוד »
אוג 18, 2023