אחד האיברים החשובים ביותר בגופינו, איבר שרבים מהאנשים אינם שמים לב אליו, אך כאשר יש בעיה שמים לב אליהן. איברים אלו הן כליות, שתפקידם לסנן את השתן והפסולות מהגוף, וקיימות מגוון רחב של מחלות כליות.
לטיפול במחלות אלו, רבים מכירים את מכונת הדיאליזה המסבה כאב רב לחולה, כמו כן חשוב לציין כי במקרים מאד רבים יש צורך בהשתלת כליה, שהוא תהליך ארוך וקשה, וגם כואב. לכן חשוב לאבחן את מחלות הכליות בזמן, אז במאמר זה נקרא על מחלות כליות שונות, ואיך מאבחנים מחלות אלו? קראו בהרחבה על אבחון מחלות כליה באתר פריימדיקל!
מה הן מחלות כליות?
מחלות כליות הן מחלות קשות שבהן הכליות לא מסננות את הרעלים מהגוף מחלות אלו היכולות להתפתח באופן איטי במיוחד, ולכן בעזרת אורח חיים בריא, המותאם למחלה, וכן בנוסף טיפול תרופתי ניתן לחיות שנים רבות עם מחלת כליה, אבל יחד עם זאת המחלה עלולה להסתיים גם במוות, ולכן אבחון בזמן מאד חשוב וכן שימת לב לתסמינים.
מה הם התסמינים של מחלת כליות?
ישנן שתי סיבות עיקריות למחלות כליה. הסיבה הראשונה היא מחלת הסוכרת, שהסיבוכים שלה ברוב המקרים מגיעים לפגיעה בכליות. הסיבה השנייה היא לחץ דם גבוה, הגורם למחלות כליות שונות.
איך מאבחנים?
בדיקת דם לקריאטין– ניתן לאבחן את תפקוד הכליה, על ידי בדיקת המולקולה, שנוצרת כתוצאה מחילוף חומרים. הכליות מסננות את המולקולה הזו דרך השתן, לכן רמה שאינה תקנית בבדיקה זו יכולה להצביע על בעיה.
בדיקת שתן למיקרואלבומין– ניתן לאבחן מחלת כליה, על ידי כמות של חלבון, בשתן. ניתן לבצע את הבדיקה בשתי שיטות יש לאסוף שתן במשך 24 שעות, ובבדיקה השנייה רק יש צורך בבדיקת שתן בודדת בלבד.
> קראו גם על טיפול בכאבי אגן!