בעשור האחרון ניתן לראות על מדפי החנויות מארזי תה רבים עליהם מופיעה התווית 'תה ירוק' או 'תה שחור'. במאמר זה נרחיב אודות ההבדל בין השניים וזאת על מנת שכל אחד יוכל להחליט מהו סוג התה המתאים לו ביותר.
הכל מתחיל באותו הצמח – תה בכל הצבעים
עלי צמח Camellia sinensis הם העלים מהם מופקים גם התה השחור וגם התה הירוק. צמח הקמילה הסינית הוא הצמח שניצני העלים שלו משמשים להכנת סוגים שונים של תה. מקורו של צמח זה מיבשת אסיה, אך היום מגדלים אותו במקומות רבים במדינות שונות ברחבי העולם. ההבדל העיקרי בין תה ירוק או שחור בא לידי ביטוי בשלב התסיסה. שלב זה משפיע על ההרכב הכימי של התה והתכונות החושיות שלו.
מהו תה שחור
תה שחור היה נפוץ שנים רבות בתרבות המערב וכיום תה זה מתחרה עם התה הירוק. תה שחור הוא זה שעבר חמצון לתקופה של 14-28 ימים ולאחר מכן עבר את תהליך הייבוש. תה שחור מותסס. תהליך ההכנה שלו מערב גלגול של העלים וחשיפתם לאוויר בפעם הראשונה וכך מופעל תהליך התסיסה. תגובה זו הופכת את העלים לעלים בצבע חום כהה ואת הטעם של התה לאינטנסיבי יותר.
מהו תה ירוק
בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים בוחרים לשתות תה ירוק , אם בגלל שהם סבורים שהוא נטול קפאין ואם משום שהם מתארים אותו כיותר עדין ובריא. חשוב לדעת שתה ירוק אינו נטול קפאין, הוא מכיל אותה רמת קפאין של תה שחור. רק חליטת תה תהיה נטולת קפאין וגם אז חשוב לוודא זאת. תה זה עבר חמצון ברמה נמוכה, קרי, הוא אינו מותסס. למעשה, מטגנים אותו במחבת או מעבירים אותו תהליך של קיטור במחבת וזאת על מנת למנוע ממנו לעבור תהליך של תסיסה. נכון להיום משתמש בתה ירוק לא רק בתור משקה אלא גם בתור מוצר טיפוח. התה הירוק מכיל כמות גדולה של נוגדי חמצון.