רשלנות רפואית מתרחשת כאשר חולה נפגע על ידי רופא (או גורם רפואי אחר) אשר אינו מצליח לבצע את עבודתו הרפואית במיומנות. כללי המדינה בנוגע לרשלנות רפואית משתנים ממקום למקום ואליכם להיות מודעים לכך.
דרישות בסיסיות לתביעת רשלנות רפואית
כדי להוכיח כי התרחשה רשלנות רפואית, עליכם להיות מסוגלים להראות את כל הדברים האלה ולהוכיח אותם:
היו יחסי רופא-חולה; עליך להראות שקיימת מערכת יחסים בין רופא למטופל עם הרופא שאתה תובע – פירוש הדבר ששכרת את הרופא והרופא הסכים לקבל את העבודה. לדוגמה, אינך יכול לתבוע רופא ששמעת שנתן עצה במסיבת קוקטיילים.
אם רופא התחיל לראות אותך ולטפל בך, קל להוכיח שיש קשר בין הרופא לחולה. שאלות אם הקשר קיים או לא, מתעוררות לעתים קרובות כאשר רופא מייעץ לא התייחס אליך ישירות.
הרופא התרשל
רק בגלל שאתה לא מרוצה מהטיפול שלך או מהתוצאות שלך, אין פירושו שהרופא חייב באחריות לרשלנות רפואית. רק אם הרופא התרשל בקשר לאבחון או לטיפול שלך בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, הרי שכאן תוכלו להתחיל המסע התביעה מולו.
כדי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, עליכם להיות מסוגלים להראות כי הרופא גרם לכם נזק באופן שלא היה לרופא מוסמך, באותן נסיבות. הטיפול של הרופא אינו נדרש להיות הטוב ביותר שיש, אלא פשוט "מיומן וזהיר למדי."
איך אפשר לתבוע רופא?
האם הרופא היה מיומן וזהיר למדי – הוא לרוב לבה של טענת רשלנות רפואית. כמעט כל המדינות דורשות מהמטופל להציג מומחה רפואי שידון בסטנדרט הטיפול הרפואי המתאים ולהראות כיצד הנתבע סטה מאותו תקן.
רשלנותו של הרופא גרמה לפציעה
מכיוון שמקרים רבים של רשלנות רפואית כוללים חולים שכבר היו חולים או נפצעו, לעיתים קרובות יש שאלה אם מה שהרופא עשה, רשלני או לא, גרם למעשה לפגיעה.
לדוגמה, אם חולה נפטר לאחר טיפול בסרטן ריאות, והרופא עשה משהו רשלני, יתכן שיהיה קשה להוכיח שרשלנותו של הרופא שגרם למוות ולא לסרטן וכדומה.
ישנם המון מקרים של רשלנות רפואית במהלך ניתוח,
בקרו באתר של עו"ד אורי דלאל ותקראו בהרחבה אודות מקרים כאלו – ומה עושים איתם?