למה כולם מדברים על נוגדי חמצון

למה כולם מדברים על נוגדי חמצון

נוגדי חמצון הם חומר כימי אשר יכול להאט נזקים שנגרמים לתאי הגוף כתוצאה מרדיקלים חופשיים. מסיבה זו כולם מדברים על ההשפעות הנפלאות של נוגדי חמצון על גוף האדם.

שנת 2021 – חובה נוגדי חמצון

חשוב לדעת שבכל בכל נשימה התאים בגוף מתחמצנים ומזדקנים. כאן מדובר על תהליך טבעי ביותר אשר פועל באופן מחזורי. הבעיה היא שכאשר אנו חיים בסביבה מזוהמת, אוכלים אוכל מעובד או כאשר אנו חולים במחלה קשה, תהליך החמצון מואץ. איום נוסף נגד תאי הגוף הם הרדיקלים החופשיים אשר עלולים לפגוע בתאים ובחומר הגנטי המשויך להם. בכדי להתמודד עם איומים אלו הטבע צייד את בני האדם בנוגדי חמצון (בלעז: אנטי אוקסידנטים). 

היכן ניתן למצוא נוגדי חמצון?

נוגדי חמצון מצויים בצבעים של הפירות והירקות אותם צורכים. כל פרי וכל ירק והפיטוכימיקלים שלו (הצבע שלו). מסיבה זו חשוב לאכול פירות וירקות מסוגים שונים וזאת על מנת לאפשר לגוף להאט את אותו תהליך החמצון וההזדקנות של תאי הגוף. בשורה התחתונה נוגדי חמצון נלחמים בכמות גדולה של רדיקלים חופשיים אשר יכולים לגרום לנזק בתאי הגוף. רדיקלים אלו יכולים להוביל לא רק לתוצאה של הזדקנות מואצת אלא גם למצבים של סרטן, שיבושים במערכות הגוף ועוד. 

נוגדי חמצון בגוף ובתמציות צמחים

הגוף אמנם מייצר נוגדי חמצון, אך כיוון שיש צורך בכמות לא קטנה של נוגדים, רוב האנשים בוחרים לצרוך גם תוספים שונים, כמו למשל ויטמין A, D, ויטמין C, ליקופן, לוטאיןף, פלבנואידים, בטא קרוטן, אבץ ועוד. ההחלטה לצרוך נוגדי חמצון מובילה לשמירה תקינה של הפעילות התאית בגוף. בנוס, חשוב להיות מודעים לכך שיש מומחים רבים בתחום  אשר טוענים שתמציות צמחים עדיפים על פני צריכת ויטמינים בודדים בכל הקשור אל צריכת נוגדי חמצון.

פרטים נוספים בחנות צמחי מרפא פרלמן >>>

 

כתוב/כתבי תגובה