זה נורמלי להשיל כמות מסוימת של שיער כל יום. אך אם שיער נושר בכמויות משמעותיות יותר מהרגיל, זה יכול לגרום למצוקה ודאגה.
בעוד שהתקרחות גברית ונשית היא הגורם העיקרי לנשירת שיער, ישנן מגוון סיבות אחרות.
במידה ואתם מרגישים שהשיער שלכם נושר מומלץ שתתייעצו עם רופא על מנת לאבחן את הסיבה ולקבל ממנו טיפול מתאים.
במאמר זה, אנו נדבר על סיבות לנשירת שיער והגורמים המובילים לנשירת שיער.
סיבות אפשריות לנשירת שיער
התקרחות אנדוגנטית – הסיבות האפשריות לנשירת שיער כוללות התקרחות אנדרוגנית, הריון ושטף טלוגן. התקרחות אנדרוגנטית היא מונח נוסף להתקרחות גברית או נשית.
זוהי סיבה שכיחה מאוד לנשירת שיער. גם התקרחות גברית וגם נשית היא גנטית. זכרים נוטים לאבד שיער מהרקות ומעטרת הראש. אצל נשים, השיער בדרך כלל הופך דק יותר על כל הראש. התקרחות אנדרוגנטית נוטה יותר להתרחש ככל שאדם מתבגר, אך יכולה להתחיל בכל נקודה לאחר גיל ההתבגרות.
הריון – חלק מהנשים עלולות לחוות נשירת שיער מוגזמת זמן קצר לאחר הלידה. זה נובע מירידה ברמות האסטרוגן. סוג זה של נשירת שיער הוא מצב זמני ולרוב חולף תוך שנה או מוקדם יותר.
טלוגן אפלוביום – הוא מצב שבו השיער נשאר בשלב הטלוגן (הנשירה הטבעית) של מחזור הצמיחה. זה גורם ליותר שיער לנשור, לפעמים בקומץ. טלוגן אפלוביום הוא בדרך כלל מצב זמני שחולף עם הזמן. רצוי לפנות לרופא כדי לברר את הסיבה. בין הסיבות ניתן למנות: סטרס וחרדה, ירידה מהירה במשקל או בעיה בבלוטת התריס
אלופציה אראטה – היא מצב אוטואימוני הגורם לשיער לנשור בפתאומיות. מערכת החיסון תוקפת את זקיקי השיער, יחד עם חלקים בריאים אחרים בגוף. שיער מהקרקפת, כמו גם גבות וריסים, עלולים לנשור בחתיכות קטנות. אם אתם חווים תופעה זו עליכם לפנות לרופא במהרה.
> גלו מתי כדאי לרכוש מכשיר מזותרפיה ביתי