מה זה אלצהיימר?

מה זה אלצהיימר?

מהי מחלת האלצהיימר?

מחלת אלצהיימר היא סוג הדמנציה הנפוץ ביותר, והיא מאופיינת בהצטברות איטית של חלבונים ברקמת המוח ובתוך תאי העצב (נוירונים) הגורמים למוות של תאים. כיוון שלתאי העצב במוחנו אין יכולת להתחדש, הפגיעה בהם מצטברת לאורך זמן וגורמת להתנוונות הדרגתית בכל חלקי המוח. בשל התפשטותה, היא גורמת למגוון רחב של  ליקויים ביכולות החשיבה והתפקוד, המחריפות לאורך שנים עד הגעה לתלות מוחלטת בסביבה.

האם ישנם טיפולים מסייעים?

חרף היותה מחלה חשוכת מרפא, ישנם טיפולים שיכולים לסייע בהאטת ההתדרדרות, ובכלל זאת טיפול תרופתי. עם זאת, כיוון שלתרופות תופעות לוואי מגבילות, ישנם מטופלים שבוחרים לוותר עליהן ולהתמקד באימונים קוגניטיביים, טיפול בתרפיות שונות, כגון, בתנועה, במוזיקה, באומנות או בעלי חיים וכיו"ב, התורמים לשימור איכות החיים.

האם יש חשיבות לזיהוי והאבחון המוקדם?

ישנה חשיבות גבוהה לזיהוי מוקדם של המחלה. תהליך האבחון כולל שלילה של גורמים אחרים באמצעות בדיקות דם ובדיקה גופנית, בדיקות דימות מוחי (CT ו-MRI), ובמקרה הצורך הערכה ע"י אנשי מקצוע מתחום הנוירולוגיה והפסיכיאטריה. ייתכן שתופנו גם לאבחון נוירופסיכולוגי, על מנת לזהות באופן ברור את היכולות שנפגעו.

מה התפקיד של המשפחה והסביבה?

אם אכן ניתנה אבחנה של אלצהיימר, מומלץ לשתף את הסביבה הקרובה במצב. התמודדות מוצלחת עם המחלה מצריכה התגייסות מערכתית. החיים עם אלצהיימר מחייבים את החולה ובני המשפחה להשקיע מידה לא מבוטלת של השקעת משאבים, הפגנת גמישות וחמלה. למרות הקושי, בניהול נכון ניתן ליהנות משנים רבות של סיפוק וחיים מלאי משמעות לצד המחלה.

אנחנו בעמותת מלב"ב נהיה כאן לספק תמיכה ומידע בכל צעד.

כתוב/כתבי תגובה