מחשבות מטרידות הן מפגע של ממש. הן פוגעות בחייו של האדם ומפריעות לו לנהל את יומו ואת חייו באופן הרצוי לו. וככל שכמות המחשבות המטרידות הללו גדולה יותר, ככל שהמחשבות הללו חזקות ובעלות עוצמה – כך האתגר של האדם גדול יותר. כיוון שהמחשבות המטרידות מצליחות לנהל אותו, לשלוט עליו ולהשפיע בצורה ישירה על קבלת ההחלטות שלו. אז מה עושים לנוכח התופעה הזו?
שלב ראשון – דע את האויב
השלב הראשון בהתמודדות הוא זיהוי המפגע. יש אנשים שמתמודדים עם מחשבות מטרידות, אבל הם אפילו לא מצליחים לקרוא לילד בשמו ולא מגדירים בצורה מדויקת מה מתרחש אתם ומה פוגע בחיים השלווים שלהם, קראו על זה בלינק > https://tatmuda.com/meta-psychology/תת-המודע-ופחדים/. בשלב הראשון יש לבודד את נקודת הקושי מתוך החיים ולזהות כי מדובר במחשבות בלתי נשלטות שמטרידות את האדם ויוצרות אצלו מצוקה ורגשות בלתי רצויים.
שלב שני – ניתוח המחשבות והגורמים
לאחר שמזהים את התופעה יש להמשיך הלאה ולמצוא את הפתרון הנכון לכם ספציפית. לכל מחשבה טורדנית יש סיבה. מה מקור המחשבות הללו? מדוע הן מופיעות? באילו הזדמנויות המחשבות הללו מתגברות ויוצאות מכלל שליטה? לאחר ששמים את האצבע על הנקודה המדויקת של המחשבות המטרידות ניתן להמשיך הלאה לקראת שלב הטיפול.
שלב שלישי – טיפול מותאם ונכון אישית
יש לזכור כי לכל אדם יש נתוני אופי משלו ודפוסי פעולה שונים מכל יתר האנשים שסביבו. ומסיבה זו חשוב מאוד כי הטיפול שיינתן לאדם שמתמודד עם מחשבות טורדניות יהיה מותאם לו ספציפית (ראו מה תוכל להציע לכם פריידי מרגלית). וזה אומר שהטיפול ייקח בחשבון את מבנה האישיות שלו, את חוויות העבר, את הטריגר שמציף בו את המחשבות הללו וכן הלאה. ככל שהטיפול יהיה יעיל יותר ומותאם לו אישית כך תהיינה התוצאות טובות יותר והטיפול יוביל לשיפור במצב. באופן כזה יוכל האדם לתפוס את השליטה על המרחב המחשבתי שלו. יאחז את המושכות ולא יאפשר למחשבות בלתי רצויות לנהל אותו חרף רצונו.
הרפיות וטיפולים ייעודיים
מי שסובל ממחשבות טורדניות צריך לדעת שיש כיום מגוון שיטות טיפוליות שנועדו לספק מענה למצב זה. תרפיות עכשוויות שיוכלו להביא בשורה של שיפור לחיים.