מהם הגורמים להפסקת נשימה בשינה

מהם הגורמים להפסקת נשימה בשינה

הפסקת נשימה היא מצב פיזי שמשבש מאד את סדר היום. מי שאינו ישן טוב בלילה או ביום, מוצא את עצמו מתעורר מספר פעמים בלילה, או מספר פעמים בזמן מנוחת הצהריים. מי שנשימתו אינה מסודרת, חייב לטפל בבעיה משום שהשינה שלנו חייבת להיות איכותית על מנת שאורח החיים יהיה בריא ונכון. מי שלא ישן טוב בלילה יסבול מחוסר ערנות ביום יום, מעייפות מתגברת בלבול וטשטוש ביום ובלילה. לכן חשוב לטפל בהפרעות שינה כאלה ואחרות.

מה הגורמים להפרעות שינה? 

ישנם לא מעט גורמים להפסקות שינה, ביניהם בעיות בריאות שיוצרות ערבול אוויר בקנה הנשימה. נחירות תכופות, עצירת נשימה באמצע הלילה, תרופות שנוטלים אנשים עם בעיות פיזיות או רגשיות, בעוד שחשוב לטפל בבעיה כמה שיותר מהר כדי לחיות בריא יותר. 

הנה מספר דוגמאות לגורמים כאלה: 

מתח וחרדה – מתח וחרדה יכולים להעיב מאד על שלבי ההרדמות, או לגרום להתעוררות של מספר פעמים באמצע הלילה. 

ערבול אוויר – גם ערבול אוויר בנתיבי הנשימה יכול לשבש את ההרדמות ולגרום להפסקות שינה מרובות. 

נחירות – נחירות שמוכרות לכולנו כמטרד מעייף, גורמות לעצירה של הנשימה ואינן מספקות הרמוניה בעת השינה. 

שיבוש במאגר החמצן – גם שיבוש במאגר החמצן יכול להעיב על ההרדמות ועל מהלך השינה. אם המאזן משתבש, יחולו הפרעות בנשימה באמצע הלילה או בזמן שנחים בשעות היום. 

איך שומרים על תקינות מאזן הנשימה? 

כדי לשמור על נשימה תקינה, חשוב לבדוק על ידי מומחים מתי המאזן משתבש. במקרים של חוסר איזון כמו משיכת נשימה, חוסר חמצן שמציג בצורה מספקת לנתיבי הנשימה וכדומה – אפשר לפנות למטפלים שעוסקים בתרגול נשימות בשיטת בוטייקו. למעשה מדובר בדרך לבצע טיפול טבעי בהפסקות נשימה, ללא כדורי שינה וללא שאר תרופות שאינן מטיבות עם גוף המטופל. המומחים מספקים סדרה של תרגילי נשימה בשיטת בוטייקו שמטרתה לאפשר – למי שאינו נרדם או שיש לו הפרעות שינה – לנשום נכון יותר בכול זמן ובכך להנות משינה מטיבה יותר ללא הפסקות שינה או דום נשימה בשינה.
בקישור זה תוכלו לקרוא בצורה רחבה יותר על טיפול טבעי בהפסקות נשימה בשינה!

כתוב/כתבי תגובה